Fecha de alta en el repositorio: 2021-09-10
Resumen: L’objectiu principal del treball és estudiar si el causant de la fam i la obesitat al món n’és el règim alimentari corporatiu (RAC). Es tracta d’una revisió bibliogràfica narrativa on s’inclouen articles científics i tesis doctorals. Es confirma que a part de l’antropometria i la ingesta calòrica, hi ha més dimensions que poden definir la IA, s’exposa que la obesitat ha de considerar-se també IA per l’estat de malnutrició que suposa, i s’exemplifiquen intervencions per part del RAC i les conseqüències que acaben tenint en els petits productors. Finalment, s’expliquen experiències col·lectives existents arreu del món com a resposta als abusos del RAC.
Materia: Nutrició
Idioma: Català
Áreas temáticas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Departamento: Medicina i Cirurgia
Estudiante: Segura Mateu, Francina Maria
Curso académico: 2020-2021
Título en diferentes idiomas: L'alimentació mercantilitzada: revisió narrativa sobre les conseqüències del sistema agroalimentari per a la salut i alternatives transformadores Mercantilized food: narrative review about the agri-food system consequences for health and transformative alternatives La alimentación mercantilitzada: revisión narrativa sobre consecuencias del sistema agroalimentario para la salud y alternativas transformadoras
Fecha de la defensa del treball: 2021-06-07
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: inseguretat alimentària, sobirania alimentària, règim alimentari corporatiu food insecurity, food sovereignty, corporate food regime inseguridad alimentaria, soberania alimentaria, régimen alimentario corporativo
Confidencialidad: No
Créditos del TFG: 9
Título en la lengua original: L'alimentació mercantilitzada: revisió narrativa sobre les conseqüències del sistema agroalimentari per a la salut i alternatives transformadores
Director del proyecto: Tarro Sánchez, Lucía
Enseñanza(s): Nutrició Humana i Dietètica
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)