Data d'alta al repositori: 2022-08-01
Resum: El objetivo del estudio es evaluar el impacto de la celiaquía en la calidad de vida, la adherencia a la dieta y el sobrecoste económico. Se llevó a cabo una metodología cuantitativa transversal de encuesta para medir la adherencia y la calidad de vida y se completó con un análisis de registro de los costes de productos (con y sin gluten) en la provincia de Tarragona. Un 22,7% de los participantes mostraron mala adherencia a la dieta y un 39,4% calidad de vida regular. Excepto los cereales, se identificó un coste mayor en los productos sin gluten. L'objectiu de l'estudi és avaluar l'impacte de la celiaquia en la qualitat de vida, l'adherència a la dieta i el sobrecost econòmic. Es va dur a terme una metodologia quantitativa transversal d'enquesta per mesurar l'adherència i la qualitat de vida i es va completar amb una anàlisi de registre dels costos de productes (amb gluten i sense) a la província de Tarragona. Un 22,7% dels participants van mostrar mala adherència a la dieta i un 39,4% qualitat de vida regular. Excepte els cereals, es va identificar un cost més gran en els productes sense gluten.
Matèria: Infermeria
Idioma: spa
Àrees temàtiques: Enfermería Nursing Infermeria
Departament: Infermeria
Estudiant: Reverté Pallarès, Mariona
Curs acadèmic: 2021-2022
Títol en diferents idiomes: Viviendo con enfermedad celíaca. Estudio de la adherencia a la dieta sin gluten, la calidad de vida y los sobrecostes asociados Living with celiac disease. Study of gluten-free diet adherence, quality of life and associated overheads Viure amb malaltia celíaca. Estudi de l'adherència a la dieta sense gluten, la qualitat de vida i els sobrecostos associats
Data de la defensa del treball: 2022-06-08
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Paraules clau: Enfermedad Celíaca, Adherencia y Economía. Celiac Disease, Adherence and Economic. Malaltia celíaca, Adherència i Economia.
Confidencialitat: No
Crèdits del TFG: 9
Títol en la llengua original: Viviendo con enfermedad celíaca. Estudio de la adherencia a la dieta sin gluten, la calidad de vida y los sobrecostes asociados
Director del projecte: Valls Fonayet, Francesc
Ensenyament(s): Infermeria
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)