Treballs Fi de Grau> Enginyeria Química

Optimización del proceso de producción de KM

 • Dades identificatives

  Identificador: TFG:5596
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG5596
 • Autors:

  González Roncero, Marta
 • Altres:

  Data d'alta al repositori: 2023-02-01
  Resum: En aquest projecte s'han realitzat una sèrie de millores en el procés de producció de la planta de Kresoxim-*Methyl per a l'empresa BASF S.L. i té la seva instal·lació a Tarragona. Durant l'estudi realitzat al llarg d'aquest projecte s'han implantat una sèrie de millores que permeten augmentar la producció de la planta sense que això afecti la qualitat final del producte. D'una banda, s'han realitzat millores en la cinquena etapa del procés de producció aquesta és una de les més llargues i complexes i ha estat una de les parts principals d'aquest projecte. Per a la implantació de les millores en l'etapa 5, s'ha realitzat un estudi econòmic amb els següents resultats, un VAN de 518756 €, una TIR del 37 i un termini de recuperació de la inversió inicial de 2 anys 7 mesos i 2 dies. D'altra banda, s'ha dissenyat un sistema auxiliar d'aportació de HCl, ja que el sistema actual de purificació de HCl, genera bastants retards en la producció, per aturs inesperats en el procés de purificació. Per a comprovar la viabilitat del procés, també s'ha realitzat un estudi econòmic per a la instal·lació del sistema auxiliar de HCl i presenta aquests resultats, un VAN de 729566 €, una TIR del 53% i un termini de recuperació de la inversió inicial d'1 any 10 mesos i 24 dies. La implantació d'aquestes millores, augmenten la producció en un total de 46 càrregues per campanya el que implica augmentar la producció en un total de 138 tones de producte final per campanya. L'augment en la producció a causa del conjunt de millores implantades, generarien un benefici total de 9,2 milions d'euros per campanya de producció de m-EOE.
  Matèria: Producció. Control
  Idioma: spa
  Codirector del treball: Segura Bosch, Neus
  Àrees temàtiques: Ingeniería química Chemical engineering Enginyeria Química
  Departament: Enginyeria Química
  Estudiant: González Roncero, Marta
  Curs acadèmic: 2021-2022
  Títol en diferents idiomes: Optimización del proceso de producción de KM Optimization of the KM production process Optimització del procés de producció de KM
  Data de la defensa del treball: 2022-06-20
  Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/closedAccess
  Paraules clau: Optimización, Aumento producción y mejora calidad. Optimization, increase production and improve quality. Optimització, Augment de producció i millora de qualitat.
  Confidencialitat: No
  Crèdits del TFG: 12
  Títol en la llengua original: Optimización del proceso de producción de KM
  Director del projecte: Gabarra Gironés, Pere
  Ensenyament(s): Enginyeria Química
  Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Paraules clau:

  Ingeniería química
  Chemical engineering
  Enginyeria Química
  Producció. Control
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar