Treballs Fi de Grau> Enginyeria Química

Optimización del proceso de producción de KM

 • Identification data

  Identifier: TFG:5596
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG5596
 • Authors:

  González Roncero, Marta
 • Others:

  Creation date in repository: 2023-02-01
  Abstract: En aquest projecte s'han realitzat una sèrie de millores en el procés de producció de la planta de Kresoxim-*Methyl per a l'empresa BASF S.L. i té la seva instal·lació a Tarragona. Durant l'estudi realitzat al llarg d'aquest projecte s'han implantat una sèrie de millores que permeten augmentar la producció de la planta sense que això afecti la qualitat final del producte. D'una banda, s'han realitzat millores en la cinquena etapa del procés de producció aquesta és una de les més llargues i complexes i ha estat una de les parts principals d'aquest projecte. Per a la implantació de les millores en l'etapa 5, s'ha realitzat un estudi econòmic amb els següents resultats, un VAN de 518756 €, una TIR del 37 i un termini de recuperació de la inversió inicial de 2 anys 7 mesos i 2 dies. D'altra banda, s'ha dissenyat un sistema auxiliar d'aportació de HCl, ja que el sistema actual de purificació de HCl, genera bastants retards en la producció, per aturs inesperats en el procés de purificació. Per a comprovar la viabilitat del procés, també s'ha realitzat un estudi econòmic per a la instal·lació del sistema auxiliar de HCl i presenta aquests resultats, un VAN de 729566 €, una TIR del 53% i un termini de recuperació de la inversió inicial d'1 any 10 mesos i 24 dies. La implantació d'aquestes millores, augmenten la producció en un total de 46 càrregues per campanya el que implica augmentar la producció en un total de 138 tones de producte final per campanya. L'augment en la producció a causa del conjunt de millores implantades, generarien un benefici total de 9,2 milions d'euros per campanya de producció de m-EOE.
  Subject: Producció. Control
  Language: spa
  Work's codirector: Segura Bosch, Neus
  Subject areas: Ingeniería química Chemical engineering Enginyeria Química
  Department: Enginyeria Química
  Student: González Roncero, Marta
  Academic year: 2021-2022
  Title in different languages: Optimización del proceso de producción de KM Optimization of the KM production process Optimització del procés de producció de KM
  Work's public defense date: 2022-06-20
  Access rights: info:eu-repo/semantics/closedAccess
  Keywords: Optimización, Aumento producción y mejora calidad. Optimization, increase production and improve quality. Optimització, Augment de producció i millora de qualitat.
  Confidenciality: No
  TFG credits: 12
  Title in original language: Optimización del proceso de producción de KM
  Project director: Gabarra Gironés, Pere
  Education area(s): Enginyeria Química
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Ingeniería química
  Chemical engineering
  Enginyeria Química
  Producció. Control
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar