Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

El paper de Metschnikowia en la bioprotecció del vi

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:5607
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG5607
  • Autors:

    Mejias Fernández, Iratxe
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2023-02-02
    Resum: S’ha realitzat un estudi sobre l’efecte bioprotector de Metschnikowvia pulcherrima (M.p) i Metschnikowvia fructícola (M.f), sobre most de raïm. Se sap que el raïm conté diversos microorganismes autòctons que de manera espontània poden començar a fermentar el most i fer-lo malbé, per evitar-ho s’afegeixen sulfits abans de començar la vinificació. Per a fer l’estudi es van fer diverses micro-vinificacions, on prèviament s’havien inoculat diferents soques de M.p i M.f a baixes temperatures de prefermentació ( 8 i 12ºC), posteriorment s’inocula Saccharomyces cereviciae (Penedès-29) i es valorarà la imposició de Metschnikowia davant els microorganismes autòctons presents.
    Matèria: Vinicultura
    Idioma: cat
    Àrees temàtiques: Enología Enology Enologia
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Estudiant: Mejias Fernández, Iratxe
    Curs acadèmic: 2021-2022
    Títol en diferents idiomes: El papel de Metschnikowia en la bioprotección del vino The rol of Metschnikowia in wine bioprotection El paper de Metschnikowia en la bioprotecció del vi
    Data de la defensa del treball: 2022-06-21
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: Metschnikowia, bioprotección, vino Metschnikowia, bioprotection, wine Metschnikowia, bioprotecció, vi
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 9
    Títol en la llengua original: El paper de Metschnikowia en la bioprotecció del vi
    Director del projecte: Bordons de Porrata-Doria, Albert
    Ensenyament(s): Biotecnologia
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Enología
    Enology
    Enologia
    Vinicultura
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar