Treballs Fi de Grau> Pedagogia

L'aprenentatge de les matemàtiques a través del cos i el moviment

 • Dades identificatives

  Identificador: TFG:6001
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG6001
 • Autors:

  Pardo Ferrer, Alba
 • Altres:

  Data d'alta al repositori: 2023-07-17
  Resum: Aquest Treball de Fi de Grau pretén conèixer, avaluar i facilitar a la comunitat educativa una metodologia basada en l’aprenentatge globalitzat de les matemàtiques a través del cos i el moviment. Té com a referència algunes activitats dissenyades pel Projecte d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació FCT-18-13144, titulat “PSICOMATES”. En aquesta investigació educativa s’utilitzen mètodes mixtos. L’avaluació es va dur a terme amb el test dissenyant en el mateix projecte anomenat anteriorment, juntament amb observacions recollides en un diari de classe. Els resultats extrets demostren que els i les alumnes que han participat de la metodologia basada en el cos i el moviment mostren una millora en els continguts de numeració treballats. Com també, els alumnes amb més dificultats educatives que han participat de la metodologia basada en el cos i el moviment mostren més domini i habilitat per completar la recta numèrica desordenada. I finalment, que aquesta metodologia facilita l’aprenentatge de les matemàtiques als alumnes amb NEE diagnosticats o en fase de diagnòstic.
  Matèria: Educació
  Idioma: cat
  Àrees temàtiques: Ciències de l'educació
  Departament: Pedagogia
  Estudiant: Pardo Ferrer, Alba
  Curs acadèmic: 2022-2023
  Títol en diferents idiomes: L'aprenentatge de les matemàtiques a través del cos i el moviment Learning mathematics through the body and movement El aprendizaje de las matemáticas a través del cuerpo y el movimiento
  Data de la defensa del treball: 2023-06-15
  Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Paraules clau: educació infantil, psicomotritat, matemàtiques, globalització aprenentatge, embodiment cognition, neuroeducació, inclusió early childhood education, psychomotricity, mathematics, global learning, embodiment cognition, neuroeducation, inclusion. educación infantil, psicomotricidad, matemáticas, globalización de aprendizajes, embodiment cognition, neuroeducación, inclusión.
  Confidencialitat: No
  Títol en la llengua original: L'aprenentatge de les matemàtiques a través del cos i el moviment
  Director del projecte: Fortuny Lahoz, Montserrat
  Ensenyament(s): Educació Infantil
  Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Paraules clau:

  Ciències de l'educació
  Educació
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar