Treballs Fi de Grau> Història i Història de l'Art

Els indicis arqueològics sobre patrons de socialització en poblacions neandertals a Euràsia: una primera aproximació.

 • Identification data

  Identifier: TFG:4470
 • Authors:

  López Castillo, Eva Maria
 • Others:

  Creation date in repository: 2022-03-01
  Abstract: L’emergència, l’estil de vida i la desaparició de l’Homo neanderthalensis continuen essent un enigma per a la comunitat científica. Avui dia, persisteixen nombroses incògnites relacionades amb molts d’aquests aspectes: on van aparèixer, si posseïen coneixements i habilitats considerades modernes, quines eren les seves estratègies de supervivència, com va ser la convivència en temps i espai amb els Homo sapiens, per què es van extingir... Aquest projecte de recerca està elaborat amb la intenció de fer una primera aproximació metodològica a les preguntes relacionades amb què se sap, arqueològicament, dels processos de socialització d’aquests hominins que van viure durant centenars de milers d’anys al Paleolític mitjà a Euràsia.  S’examinarà quina informació estan aportant els estudis multidisciplinaris d’alguns jaciments neandertals clau al continent europeu, al respecte d’aquests representants del gènere Homo com els nostres avantpassats més propers, concretament sobre aspectes lligats a la socialització i modes de vida i supervivència. Treballar sobre aquesta espècie resulta molt interessant des del punt de vista arqueològic i evolutiu, gràcies a l’aportació de dades objectives sobre els trets anatòmics i culturals definitoris, a partir de les evidències arqueològiques d’alguns dels jaciments eurasiàtics més rellevants, així com la comprensió del seu mode de vida, dels seus aspectes socials i de comportament, a través de la seva cultura material, l’existència de capacitat simbòlica i inclús de llenguatge.
  Subject: Antropologia
  Language: cat
  Department: Història i Història de l'Art
  Student: López Castillo, Eva Maria
  Academic year: 2020-2021
  Title in different languages: Indicios arqueològicos sobre patrones de socialización en poblaciones neandertales en Eurasia: una primera aproximación. Archaeological evidences on socialization patterns in Neanderthal populations in Eurasia: a first approximation. Els indicis arqueològics sobre patrons de socialització en poblacions neandertals a Euràsia: una primera aproximació.
  Work's public defense date: 2021-06-16
  Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Keywords: Homo neanderthalensis, socialización, Eurasia Homo neanderthalensis, socialisation, Eurasia Homo neanderthalensis, socialització, Euràsia
  Confidenciality: No
  TFG credits: 12
  Title in original language: Els indicis arqueològics sobre patrons de socialització en poblacions neandertals a Euràsia: una primera aproximació.
  Project director: Barsky, Deborah
  Education area(s): Antropologia i Evolució Humana
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)a
 • Keywords:

  Antropologia
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar