Treballs Fi de Grau> Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica

Implementació del CAR sharing al camp de Tarragona

 • Identification data

  Identifier: TFG:4687
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG4687
 • Authors:

  Nolla del Valle, Arnau
 • Others:

  Creation date in repository: 2022-06-27
  Abstract: Per a realitzar la implementació al Camp de Tarragona d’un car sharing de flota lliure amb 4 estacions, ubicades a les ciutats de Tarragona, Reus, Salou i Cambrils, que consta d’un parc de vehicles de 70 Hyundai Kona elèctrics, i d’una infraestructura de recàrrega pròpia, prèviament hem estudiat les parts de les quals depèn aquest tipus de mobilitat, i posteriorment hem analitzat de forma aproximada la seva viabilitat. Per estudiar aquesta implementació, hem separat el car sharing en tres parts, l’adquisició dels béns per lloguer o propietat, la sostenibilitat de la mobilitat, i el territori on volíem implementar-ho i la seva situació en l’àmbit del transport. El canvi de la societat cap a la tendència de llogar els béns, la necessitat de promoure la mobilitat sostenible, a caua del canvi climàtic i les grans xifres en emissions de gasos d’efecte hivernacle que es generen en el sector del transport, i la quantitat de desplaçaments que es duen a terme dins del mateix Camp de Tarragona, conjuntament amb la situació actual del transport públic, indiquen que és un bon moment per instaurar una nova eina de mobilitat al Camp de Tarragona. La necessitat del canvi en la mobilitat cap al vehicle elèctric obliga als governs i ajuntaments a incentivar models de mobilitat com el car sharing, per això, juntament amb la resposta d’un bon nombre d’usuaris, creiem que aquesta implementació pot resultar viable.
  Subject: Enginyeria Eléctrica
  Language: cat
  Subject areas: Ingeniería Eléctrica Electrical Engineering Enginyeria Eléctrica
  Department: Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica
  Student: Nolla del Valle, Arnau
  Academic year: 2020-2021
  Title in different languages: Implementación del CAR sharing el campo de Tarragona Implementation of CAR sharing in camp de Tarragona Implementació del CAR sharing al camp de Tarragona
  Work's public defense date: 2021-09-16
  Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Keywords: Vehículo eléctrico, Movilidad sostenible, Car sharing. Battery electrical vehicle, Sustainable mobility, Car sharing. Vehicle elèctriC, Movilidad sostenible, Car sharing.
  Confidenciality: No
  Title in original language: Implementació del CAR sharing al camp de Tarragona
  Project director: González Molina, Francisco
  Education area(s): Enginyeria Elèctrica
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Ingeniería Eléctrica
  Electrical Engineering
  Enginyeria Eléctrica
  Enginyeria Eléctrica
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar