Treballs Fi de Grau> Història i Història de l'Art

La educación emocional en las aulas de Educación Infantil

 • Identification data

  Identifier: TFG:7235
 • Authors:

  Urbistondo Camaño, Agustina
 • Others:

  Creation date in repository: 2024-06-28
  Abstract: "Aquest Treball de Fi de Grau se centra a investigar la importància de l'educació emocional en l'etapa infantil, destacant la seva rellevància en el desenvolupament integral dels nens i nenes. Al llarg d'aquest treball, s'investiguen diverses estratègies i enfocaments per a promoure l'educació emocional a les aules, fent especial èmfasi en la seva influència en el benestar emocional dels nens i nenes i la relació amb el rendiment acadèmic. És important destacar que l'educació emocional va més enllà de l'ensenyament a l'aula; cerca fomentar habilitats socioemocionals en els nens, com l'empatia, la resolució de conflictes i la presa de decisions saludables. Aquestes habilitats no sols busquen el benestar emocional dels nens durant la seva infància, sinó que també tenen efectes positius a llarg termini en les seves relacions interpersonals i en el seu futur. Mitjançant la implementació d'activitats pràctiques i dinàmiques, es van abordar aspectes essencials de l'educació emocional, com ara la consciència emocional, la regulació emocional, el desenvolupament de l'empatia i la promoció d'una autoestima positiva. Aquestes activitats no sols enforteixen el vincle entre els nens i nenes i l'aprenentatge emocional, sinó que també els proporcionen eines pràctiques per a poder gestionar les seves emocions. En aquest cas, l'objectiu principal d'aquest treball és proporcionar un enfocament integral i pràctic per a la integració de l'educació emocional a les aules d'educació infantil, amb la finalitat de millorar el desenvolupament emocional saludable dels nens i nenes durant aquesta etapa crucial del seu creixement."
  Subject: Educació
  Language: spa
  Subject areas: Ciències de l'educació
  Department: Història i Història de l'Art
  Student: Urbistondo Camaño, Agustina
  Academic year: 2023-2024
  Title in different languages: L'educació emocional en les aules d'educació infantil Emotional education in early childhood education classrooms La educación emocional en las aulas de Educación Infantil
  Work's public defense date: 2024-06-13
  Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Keywords: Competències emocionals, Educació Emocional, Educació Infantil, Emocions. Emotional Development, Emotional Education, Early Childhood, Emotion. Competencias emocionales, Educación Emocional, Educación Infantil, Emociones.
  Confidenciality: No
  Title in original language: La educación emocional en las aulas de Educación Infantil
  Project director: Castro Da Silva, Fabricia
  Education area(s): Educació Infantil
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Ciències de l'educació
  Educació
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar