Treballs Fi de Grau> Ciències Mèdiques Bàsiques

Essential and non-essential elements in milks and plant-based drinks: a comparison study

  • Datos identificativos

    Identificador: TFG:4000
    Autores:
    Gargallo Monforte, Eva
  • Otros:

    Fecha de alta en el repositorio: 2021-09-09
    Resumen: Milk and plant-based drinks are widely consumed foodstuffs. However, their consumption might represent the intake of non-essential elements becoming a risk for health. The objective was to determine the concentrations of essential and non-essential elements in milks (cow and goat), plant-based drinks (soy, almond, rice and oat) and infant formulas. In addition to distinguishing UHT or fresh milks and conventional or organic milks. No differences were found regarding the production system or the presence of lactose However, differences were found in the sterilization method, origin and animal origin. It is concluded that milks are the major source of essential elements. La llet i les begudes d'origen vegetal són aliments de gran consum. Tanmateix, el seu consum pot representar la ingesta d'elements no essencials que esdevenen un risc per a la salut. L'objectiu era determinar les concentracions d'elements essencials i no essencials en llets (vaca i cabra), begudes d'origen vegetal (soja, ametlla, arròs i civada) i fórmules infantils. A més de distingir les llets UHT o fresques i les convencionals o ecològiques. No s'han trobat diferències pel que fa al sistema de producció ni a la presència de lactosa No obstant això, s'han trobat diferències en el mètode d'esterilització, origen i origen animal. Es conclou que les llets són la principal font d'elements essencials.
    Materia: Nutrició
    Idioma: Anglès
    Codirector del trabajo: Correig Fraga, Eudald
    Áreas temáticas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Departamento: Ciències Mèdiques Bàsiques
    Estudiante: Gargallo Monforte, Eva
    Curso académico: 2020-2021
    Título en diferentes idiomas: Elements essencials i no essencials en les llets i begudes vegetals: un estudi comparatiu Essential and non-essential elements in milks and plant-based drinks: a comparison study Elementos esenciales y no esenciales en las leches y bebidas vegetales: un estudio comparativo
    Fecha de la defensa del treball: 2021-06-07
    Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Palabras clave: Elements essencials / no essencials, llet, beguda vegetal. Essential / non-essential elements, milk, plant-based drink. Elementos esenciales / no esenciales, leche, bebida vegetal.
    Confidencialidad: No
    Créditos del TFG: 9
    Título en la lengua original: Essential and non-essential elements in milks and plant-based drinks: a comparison study
    Director del proyecto: Marquès Bueno, Montserrat
    Enseñanza(s): Nutrició Humana i Dietètica
    Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Palabras clave:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Nutrició
  • Documentos:

  • Cerca a google

    Search to google scholar