Fecha de alta en el repositorio: 2022-06-16
Resumen: Hem dut a terme una investigació qualitativa a través d'un estudi de tipus descriptiu transversal, amb l'objectiu de descriure quins són els hàbits alimentaris i/o l’estil de vida entre una mostra de persones amb Alzheimer en fase lleu o inicial de l’Associació AFATE. La finalitat és elaborar una guia o programa d'hàbits de vida saludable per l'AFATE que ajudi a les persones afectades d'Alzheimer. La guia contempla l’ús combinat de la dieta, activitat física, cognitiva i social per modular els factors de risc associats a la incidència de la malaltia d'Alzheimer (diabetis, obesitat, hipertensió, tabaquisme, sedentarisme, depressió) i potenciar els factors protectors (alimentació, activitat física, exercicis mentals i contacte social) amb l’objectiu d’alentir el deteriorament neuronal una vegada instaurada la malaltia.
Materia: Alzheimer
Idioma: cat
Áreas temáticas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Departamento: Infermeria
Estudiante: Piñol Forné, Carme
Curso académico: 2021-2022
Título en diferentes idiomas: Development of a healthy life program for people affected by Alzheimer's Elaboración de un programa de vida saludable para personas afectadas de Alzheimer
Fecha de la defensa del treball: 2022-06-06
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: Alzheimer, prevenció, hàbits saludables Alzheimer’s disease, prevention, healthy habits Alzheimer, prevención, hábitos saludables
Confidencialidad: No
Título en la lengua original: Elaboració d'un programa de vida saludable per a persones afectades d'Alzheimer
Director del proyecto: Aguarón García, Maria Jesús
Enseñanza(s): Infermeria
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)