Fecha de alta en el repositorio: 2022-07-05
Resumen: S’ha evidenciat un efecte favorable de la suplementació amb probiòtics en pacients amb diabetis mellitus tipus 2 (DM2). Aquesta revisió sistemàtica avalua l’efecte de la suplementació amb probiòtics sobre diferents marcadors glucèmics en adults amb DM2. Es van incloure assajos clínics aleatoritzats i controlats, realitzats amb adults amb DM2 amb tractament antidiabètic o sense. Els probiòtics, van millorar els paràmetres glucèmics, disminuint els nivells de glucosa plasmàtica en dejú, d’índex HOMA-IR, d’HbA1c i de la insulina plasmàtica en dejú. Aquests resultats indiquen que la suplementació amb probiòtics encapsulats/pols pot ser un adjuvant terapèutic efectiu en el control dels marcadors glucèmics.
Materia: Diabetis
Idioma: cat
Codirector del trabajo: Calderón Pérez, Lorena
Áreas temáticas: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
Departamento: Medicina i Cirurgia
Estudiante: Sánchez Rovira, Albert
Curso académico: 2021-2022
Título en diferentes idiomas: Efecto de la suplementación con probióticos aislados o combinados sobre los marcadores glucémicos en adultos con diabetes mellitus tipo 2: una revisión sistemática Effect of supplementation with isolated or combined probiotics on glycaemic markers in adults with type 2 diabetes mellitus: a systematic review Efecte de la suplementació amb probiòtics aïllats o combinats sobre els marcadors glucèmics en adults amb diabetis mellitus tipus 2: una revisió sistemàtica
Fecha de la defensa del treball: 2022-06-07
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: Diabetes mellitus tipo 2, probióticos, glucosa Type 2 diabetes mellitus, probiotics, glucose Diabetis mellitus tipus 2, probiòtics, glucosa
Confidencialidad: No
Créditos del TFG: 9
Título en la lengua original: Efecte de la suplementació amb probiòtics aïllats o combinats sobre els marcadors glucèmics en adults amb diabetis mellitus tipus 2: una revisió sistemàtica
Director del proyecto: Pedret Figuerola, Anna
Enseñanza(s): Nutrició Humana i Dietètica
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)