Treballs Fi de Màster> Ciències Mèdiques Bàsiques

Composición corporal, relación problemática con alimentos y psicopatología en pacientes con adicción a la comida y bulimia nerviosa

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:1366
  • Autors:

    Galiana Pérez, Carla
  • Altres:

    Paraules clau: adicción a la comida, bulimia nerviosa, composición corporal, psicopatología, regulación emocional food addiction, bulimia nervosa, body composition, psychopathology, emotional regulation addicció al menjar, bulímia nerviosa, composició corporal, psicopatologia, regulació emocional
    Títol en diferents idiomes: Composición corporal, relación problemática con alimentos y psicopatología en pacientes con adicción a la comida y bulimia nerviosa Body composition, problematic relationship with food and psychopathology in patients with food addiction and bulimia nervosa Composició corporal, relació problemàtica amb aliments i psicopatologia en pacients amb addicció al menjar i bulímia nerviosa
    Àrees temàtiques: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
    Confidencialitat: Si
    Curs acadèmic: 2021-2022
    Estudiant: Galiana Pérez, Carla
    Aprenentatge Servei: SI
    Departament: Ciències Mèdiques Bàsiques
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2022-06-20
    Director del projecte: Fernández Aranda, Fernando
    Resum: La adicción a la comida (AC) se ha relacionado con diferentes problemas relacionados con la alimentación, especialmente la bulimia nerviosa (BN). Mujeres con dichas condiciones presentan diferente composición corporal (mayor grasa visceral y edad metabólica), una asociación problemática con determinados alimentos (altos en grasas y azúcares simples, y altos en almidón), y diferentes características psicológicas (mayor dificultad de regulación emocional, peor sintomatología asociada a la conducta alimentaria, y mayor psicopatología general). Por lo que, el concepto de AC se podría abordar desde un concepto multidisciplinar, donde se desarrollen terapias y tratamientos en pacientes que presentan AC comórbida con la BN. L'addicció al menjar (AC) s'ha relacionat amb diferents problemes relacionats amb l'alimentació, especialment la bulímia nerviosa (BN). Dones amb aquestes condicions presenten diferent composició corporal (major greix visceral i edat metabòlica), una associació problemàtica amb determinats aliments (alts en greixos i sucres simples, i alts en midó), i diferents característiques psicològiques (major dificultat de regulació emocional, pitjor simptomatologia associada a la conducta alimentària, i més psicopatologia general). Per tant, el concepte d'AC es podria abordar des d'un concepte multidisciplinari, on es desenvolupin teràpies i tractaments en pacients que presenten AC comòrbida amb la BN
    Matèria: Cos--Composició
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: spa
    Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
    Títol en la llengua original: Composición corporal, relación problemática con alimentos y psicopatología en pacientes con adicción a la comida y bulimia nerviosa
    Data d'alta al repositori: 2023-06-08
  • Paraules clau:

    Ciencias de la salud
    Health sciences
    Ciències de la salut
    Cos--Composició
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar