Paraules clau: adicción a la comida, bulimia nerviosa, composición corporal, psicopatología, regulación emocional food addiction, bulimia nervosa, body composition, psychopathology, emotional regulation addicció al menjar, bulímia nerviosa, composició corporal, psicopatologia, regulació emocional
Títol en diferents idiomes: Composición corporal, relación problemática con alimentos y psicopatología en pacientes con adicción a la comida y bulimia nerviosa Body composition, problematic relationship with food and psychopathology in patients with food addiction and bulimia nervosa Composició corporal, relació problemàtica amb aliments i psicopatologia en pacients amb addicció al menjar i bulímia nerviosa
Àrees temàtiques: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
Confidencialitat: Si
Curs acadèmic: 2021-2022
Estudiant: Galiana Pérez, Carla
Aprenentatge Servei: SI
Departament: Ciències Mèdiques Bàsiques
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Data de la defensa del treball: 2022-06-20
Director del projecte: Fernández Aranda, Fernando
Resum: La adicción a la comida (AC) se ha relacionado con diferentes problemas relacionados con la alimentación, especialmente la bulimia nerviosa (BN). Mujeres con dichas condiciones presentan diferente composición corporal (mayor grasa visceral y edad metabólica), una asociación problemática con determinados alimentos (altos en grasas y azúcares simples, y altos en almidón), y diferentes características psicológicas (mayor dificultad de regulación emocional, peor sintomatología asociada a la conducta alimentaria, y mayor psicopatología general). Por lo que, el concepto de AC se podría abordar desde un concepto multidisciplinar, donde se desarrollen terapias y tratamientos en pacientes que presentan AC comórbida con la BN. L'addicció al menjar (AC) s'ha relacionat amb diferents problemes relacionats amb l'alimentació, especialment la bulímia nerviosa (BN). Dones amb aquestes condicions presenten diferent composició corporal (major greix visceral i edat metabòlica), una associació problemàtica amb determinats aliments (alts en greixos i sucres simples, i alts en midó), i diferents característiques psicològiques (major dificultat de regulació emocional, pitjor simptomatologia associada a la conducta alimentària, i més psicopatologia general). Per tant, el concepte d'AC es podria abordar des d'un concepte multidisciplinari, on es desenvolupin teràpies i tractaments en pacients que presenten AC comòrbida amb la BN
Matèria: Cos--Composició
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: spa
Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
Títol en la llengua original: Composición corporal, relación problemática con alimentos y psicopatología en pacientes con adicción a la comida y bulimia nerviosa
Data d'alta al repositori: 2023-06-08