Keywords: addicció al menjar, bulímia nerviosa, composició corporal, psicopatologia, regulació emocional food addiction, bulimia nervosa, body composition, psychopathology, emotional regulation adicción a la comida, bulimia nerviosa, composición corporal, psicopatología, regulación emocional
Title in different languages: Composició corporal, relació problemàtica amb aliments i psicopatologia en pacients amb addicció al menjar i bulímia nerviosa Body composition, problematic relationship with food and psychopathology in patients with food addiction and bulimia nervosa Composición corporal, relación problemática con alimentos y psicopatología en pacientes con adicción a la comida y bulimia nerviosa
Subject areas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Confidenciality: Si
Academic year: 2021-2022
Student: Galiana Pérez, Carla
APS: SI
Department: Ciències Mèdiques Bàsiques
Access Rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Work's public defense date: 2022-06-20
Project director: Fernández Aranda, Fernando
Abstract: L'addicció al menjar (AC) s'ha relacionat amb diferents problemes relacionats amb l'alimentació, especialment la bulímia nerviosa (BN). Dones amb aquestes condicions presenten diferent composició corporal (major greix visceral i edat metabòlica), una associació problemàtica amb determinats aliments (alts en greixos i sucres simples, i alts en midó), i diferents característiques psicològiques (major dificultat de regulació emocional, pitjor simptomatologia associada a la conducta alimentària, i més psicopatologia general). Per tant, el concepte d'AC es podria abordar des d'un concepte multidisciplinari, on es desenvolupin teràpies i tractaments en pacients que presenten AC comòrbida amb la BN La adicción a la comida (AC) se ha relacionado con diferentes problemas relacionados con la alimentación, especialmente la bulimia nerviosa (BN). Mujeres con dichas condiciones presentan diferente composición corporal (mayor grasa visceral y edad metabólica), una asociación problemática con determinados alimentos (altos en grasas y azúcares simples, y altos en almidón), y diferentes características psicológicas (mayor dificultad de regulación emocional, peor sintomatología asociada a la conducta alimentaria, y mayor psicopatología general). Por lo que, el concepto de AC se podría abordar desde un concepto multidisciplinar, donde se desarrollen terapias y tratamientos en pacientes que presentan AC comórbida con la BN.
Subject: Cos--Composició
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Language: spa
Education area(s): Nutrició i Metabolisme
Title in original language: Composición corporal, relación problemática con alimentos y psicopatología en pacientes con adicción a la comida y bulimia nerviosa
Creation date in repository: 2023-06-08