Paraules clau: DHA, Omega 3, Infertilidad DHA, Omega 3, Infertility DHA, Omega 3, Infertilitat
Títol en diferents idiomes: Beneficios de los ácidos grasos Omega 3 en condiciones relacionadas con la infertilidad en hombres y mujeres Beneficis dels àcids grassos Omega 3 en condicions relacionades amb la infertilitat en homes i dones
Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Confidencialitat: No
Curs acadèmic: 2022-2023
Estudiant: Magaña Calvo, Karla Susana
Aprenentatge Servei: No
Departament: Medicina i Cirurgia
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Data de la defensa del treball: 2023-09-14
Director del projecte: De la Garza Puentes Andrea
Resum: Infertility is a health problem on rise. Intake of omega 3 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) improves semen and embryo quality among infertile patients. The aim of this review was to identify the potential benefits of PUFAs in patients with conditions related to infertility. Randomized clinical trials were analyzed. The full texts of 9 articles were included. An improvement in sperm count, concentration, motility, and morphology was observed; however, it was not significant. Serum concentrations of PUFAs, ratio of follicle / retrieved oocyte, injected oocytes and fertilization rate were increased, as well as a significant improvement in embryo quality and pregnancy outcomes. La infertilitat és un problema de salut en augment. La ingesta d'àcids grassos poliinsaturats omega 3 (PUFA) millora la qualitat del semen i de l'embrió entre els pacients infèrtils. L'objectiu d'aquesta revisió era identificar els beneficis potencials dels PUFA en pacients amb condicions relacionades amb la infertilitat. Es van analitzar assaigs clínics aleatoris. Es van incloure els textos complets de 9 articles. Es va observar una millora en el recompte d'espermatozoides, la concentració, la motilitat i la morfologia; tanmateix, no va ser significatiu. Es van augmentar les concentracions sèriques de PUFA, la proporció de fol·licle / oòcit recuperat, els oòcits injectats i la taxa de fecundació, així com una millora significativa en la qualitat de l'embrió i els resultats de l'embaràs.
Matèria: Nutrició
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: en
Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
Títol en la llengua original: Benefits of Omega 3 fatty acids in conditions related to infertility in men and women
Data d'alta al repositori: 2024-04-19