Treballs Fi de Màster> Química Analítica i Química Orgànica

Determinació de compostos d'alt volum de producció en mostres de peix per extracció en QuEChERS i cromatografia de gas - espectrometria de masses en tàndem

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:693
    Autors:
    Borrull Riera, Sílvia
  • Altres:

    Paraules clau: compuestos de alto volumen de producción, QuEChERS, peces high volume product chemicals, QuEChERS, fish compostos d'alt volum de producció, QuEChERS, peixos
    Títol en diferents idiomes: Determinación de compuestos de alto volumen de producción en muestras de pescado por extracción en QuEChERS y cromatografía de gas - espectrometría de masas en tandem Determination of high volume production compounds in fish samples by extraction in QuEChERS and gas chromatography - tandem mass spectrometry Determinació de compostos d'alt volum de producció en mostres de peix per extracció en QuEChERS i cromatografia de gas - espectrometria de masses en tàndem
    Àrees temàtiques: Química Chemistry Química
    Confidencialitat: Si
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Estudiant: Borrull Riera, Sílvia
    Departament: Química Analítica i Química Orgànica
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2021-06-28
    Director del projecte: Pocurull Aixalà, Eva; Marcé Racacens, Rosa Maria
    Resum: En el present estudi s’ha desenvolupat un mètode per a la determinació simultània d’esters organofosfats (OPEs), benzotiazoles (BTs), benzotriazoles (BTRs), benzosulfonamides (BSAs) i ftalats en mostres de peix i marisc àmpliament consumides a Tarragona (Catalunya, Espanya). El mètode es basa en l’extracció per QuEChERS seguida d’una etapa de neteja per LipiFiltr® i determinació per cromatografia de gasos acoblada a espectrometria de masses en tàndem. Aquests compostos són considerats productes d’alt volum de producció (HVPC) i tenen presència en multitud de productes de la vida quotidiana i per conseqüència s’ubiquen en tots els ambients. Entre les diferents mostres ambientals, la seva presència s’ha detectat en aigües i en la biota marina. Donada la seva toxicitat, la ingesta de peix a través de la dieta està considerada una via addicional d’exposició a tots aquests contaminants per a la població.
    Matèria: Química
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: Català
    Ensenyament(s): Tècniques Cromatogràfiques Aplicades
    Títol en la llengua original: Determinació de compostos d'alt volum de producció en mostres de peix per extracció en QuEChERS i cromatografia de gas - espectrometria de masses en tàndem
    Data d'alta al repositori: 2021-07-12
  • Paraules clau:

    Química
    Chemistry
    Química
    Química
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar