Treballs Fi de Màster> Dret Públic

La sostenibilidad del sector del agua embotellada en España

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:939
    Autors:
    Pérez Sancho, Jorge
  • Altres:

    Paraules clau: sostenibilitat, aigua embotellada, dret ambiental sustainability, bottled water, environmental law sostenibilidad, agua embotellada, derecho ambiental
    Títol en diferents idiomes: La sostenibilitat del sector de l´aigua embotellada a Espanya The sustainability of the bottled water sector in Spain. La sostenibilidad del sector del agua embotellada en España
    Àrees temàtiques: Ciències jurídiques Juridical sciences Ciencias jurídicas
    Confidencialitat: No
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Estudiant: Pérez Sancho, Jorge
    Departament: Dret Públic
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2021-09-16
    Crèdits del TFM: 12
    Director del projecte: Pallarès Serrano, Anna
    Resum: El agua embotellada es, con mucha diferencia, la bebida más vendida en el planeta. Sin embargo, muy pocas personas son conscientes de la contaminación que genera poner a disposición del cliente una sola botella de agua en el supermercado. Además, se cree erróneamente que esta bebida es más segura que su contraparte embotellada cuando lo cierto es que esta última también implica sus riesgos, precisamente por el hecho de tratarse de un alimento envasado. Por todas las razones expuestas, el presente Trabajo de Fin de Máster tiene dos objetivos. Por un lado, mostrar al lector los impactos que se derivan de la existencia de la industria del agua embotellada sobre el medio ambiental, la salud humana y la economía. De esta manera, será consciente de las razones por las cuales debe evitar el consumo de esta bebida. Y por otro, recopilar y analizar las medidas que las administraciones públicas, desde el ámbito de sus respectivas competencias, han adoptado o pueden adoptar para desincentivar a la población a adquirir este producto. L'aigua embotellada és, amb molta diferència, la beguda més venuda al planeta. Tot i això, molt poques persones són conscients de la contaminació que genera posar a disposició del client una sola ampolla d'aigua al supermercat. A més, es creu erròniament que aquesta beguda és més segura que la seva contrapart embotellada quan la veritat és que aquesta última també implica els seus riscos, precisament pel fet de tractar-se d'un aliment envasat. Per totes les raons exposades, aquest Treball de Fi de Màster té dos objectius. D'una banda, mostrar al lector els impactes que deriven de l'existència de la indústria de l'aigua embotellada sobre el medi ambiental, la salut humana i l'economia. D'aquesta manera, serà conscient de les raons per les quals cal evitar el consum d'aquesta beguda. I de l'altra, recopilar i analitzar les mesures que les administracions públiques, des de l'àmbit de les seves competències respectives, han adoptat o poden adoptar per desincentivar la població a adquirir aquest producte.
    Matèria: Ciències jurídiques
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: spa
    Ensenyament(s): Dret Ambiental
    Títol en la llengua original: La sostenibilidad del sector del agua embotellada en España
    Data d'alta al repositori: 2022-03-11
  • Paraules clau:

    Ciències jurídiques
    Juridical sciences
    Ciencias jurídicas
    Ciències jurídiques
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar