Treballs Fi de Màster> Pedagogia

Estratègies per apropar i fer atractiva la Història a l'alumnat de l'ESO. La investigació historiogràfica adaptada als adolescents.

 • Identification data

  Identifier: TFM:1190
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFM1190
 • Authors:

  Bosch Sanjuan, Ramon
 • Others:

  Keywords: metodología, estudio de caso, motivación methodology, case study, motivation metodologia, estudi de cas, motivació
  Title in different languages: Estrategias para acercar y hacer atractiva la historia al alumnado de la ESO. Strategies to approach and make history attractive to ESO students. Estratègies per apropar i fer atractiva la Història a l'alumnat de l'ESO. La investigació historiogràfica adaptada als adolescents.
  Confidenciality: No
  Academic year: 2021-2022
  Student: Bosch Sanjuan, Ramon
  Department: Pedagogia
  Access Rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Work's public defense date: 2022-06-17
  Project director: Terrado Ortuño, Patricia
  Abstract: L’aprenentatge de la història als nivells d’ESO ha estat sempre complex. Habitualment l’alumnat ha memoritzat els temaris pertinents i respost a un examen de contingut. L’alumnat ha titllat la matèria d’extensa, feixuga i complicada alhora que molts no entenen la seva utilitat. Amb aquesta proposta d’innovació pedagògica volem observar si amb un Aprenentatge Basat en Projectes, tals prerrogatives disminueixen o desapareixen. Veurem doncs com s’implementa una metodologia que busca emular les tècniques d’investigació historiogràfica adaptada al nivell dels adolescents i com aquesta forma d’aprenentatge intervé en el grau de motivació, treball i resultats acadèmics de l’alumnat participant. Per fer aquest estudi s’ha utilitzat com a subjectes d’anàlisi les dos línies de l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut-escola Joan Ardèvol de Cambrils, els quals han treballat i han estat avaluats durant el seu curs lectiu amb una metodologia basada en projectes o ABP.
  Subject: motivació en l'educació
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  Language: cat
  Education area(s): Formació del professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació  Professional i Ensenyament d'Idiomes
  Title in original language: Estratègies per apropar i fer atractiva la Història a l'alumnat de l'ESO. La investigació historiogràfica adaptada als adolescents.
  Creation date in repository: 2022-11-18
 • Keywords:

  motivació en l'educació
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar