Articles producció científica> Bioquímica i Biotecnologia

Pistachios for Health: What Do We Know About This Multifaceted Nut?

  • Datos identificativos

    Identificador: imarina:3661796
    Autores:
    Hernández-Alonso P., Bulló M., Salas-Salvadó J.
    Resumen:
    Human beings have known about pistachio nuts since 6000 BC. Since then, pistachios have been systematically incorporated into the diet of various cultures. They are nutrient-dense nuts with a healthy nutritional profile that contains fiber, unsaturated fatty acids and antioxidant compounds.
  • Otros:

    Autor según el artículo: Hernández-Alonso P., Bulló M., Salas-Salvadó J.
    Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
    Autor/es de la URV: Bulló Bonet, Mònica / Salas Salvadó, Jorge
    Palabras clave: Pistachios
    Resumen: Human beings have known about pistachio nuts since 6000 BC. Since then, pistachios have been systematically incorporated into the diet of various cultures. They are nutrient-dense nuts with a healthy nutritional profile that contains fiber, unsaturated fatty acids and antioxidant compounds.
    Áreas temáticas: Saúde coletiva Nutrition and dietetics
    Acceso a la licencia de uso: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
    Direcció de correo del autor: jordi.salas@urv.cat monica.bullo@urv.cat
    Identificador del autor: 0000-0003-2700-7459 0000-0002-0218-7046
    Fecha de alta del registro: 2023-02-18
    Versión del articulo depositado: info:eu-repo/semantics/publishedVersion
    Enlace a la fuente original: https://journals.lww.com/nutritiontodayonline/Fulltext/2016/05000/Pistachios_for_Health__What_Do_We_Know_About_This.6.aspx
    Referencia al articulo segun fuente origial: Nutrition Today. 51 (3): 133-138
    Referencia de l'ítem segons les normes APA: Hernández-Alonso P., Bulló M., Salas-Salvadó J. (2016). Pistachios for Health: What Do We Know About This Multifaceted Nut?. Nutrition Today, 51(3), 133-138. DOI: 10.1097/NT.0000000000000160
    URL Documento de licencia: https://repositori.urv.cat/ca/proteccio-de-dades/
    DOI del artículo: 10.1097/NT.0000000000000160
    Entidad: Universitat Rovira i Virgili
    Año de publicación de la revista: 2016
    Tipo de publicación: Journal Publications
  • Palabras clave:

    Nutrition and Dietetics
    Pistachios
    Saúde coletiva
    Nutrition and dietetics
  • Documentos:

  • Cerca a google

    Search to google scholar