Autor según el artículo: Riu J; Giussani B
Departamento: Química Analítica i Química Orgànica
Autor/es de la URV: Riu Rusell, Jordi
Código de proyecto: CTQ2016-77128-R
Palabras clave: Voltamperometric Ultrasensitive detection Salmonella-typhimurium detection Rolling circle amplification Reduced graphene oxide Printed carbon electrode Pathogen Label-free detection Impedimetric Gold nanoparticles Food analysis Field-effect-transistor Electrochemistry Capacitive biosensor Biosensor Bacteria Aptasensor Amperometric
Resumen: © 2020 Elsevier B.V. Biosensors for the detection of pathogenic bacteria in food are a promising alternative to conventional methods of analysis. This review focuses on the electrochemical biosensors reported in recent years for use with food samples. It highlights the performance parameters of these sensors, and provides a critical discussion of current and future trends, including future commercialization.
Áreas temáticas: Spectroscopy Química Medicina ii Interdisciplinar Farmacia Environmental chemistry Engenharias iv Engenharias iii Engenharias ii Ciências biológicas ii Ciências biológicas i Ciências ambientais Ciências agrárias i Ciência de alimentos Chemistry, analytical Biotecnología Astronomia / física Analytical chemistry
Acceso a la licencia de uso: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
ISSN: 01659936
Direcció de correo del autor: jordi.riu@urv.cat
Identificador del autor: 0000-0001-5823-9223
Fecha de alta del registro: 2023-02-19
Versión del articulo depositado: info:eu-repo/semantics/acceptedVersion
Enlace a la fuente original: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0165993620300923
Programa de financiación: Programa Estatal de Investigación, Desarrollo e Innovación Orientada a los Retos de la Sociedad (Agencia Estatal de Investigación - Ministerio de Economía, Industria y Competitividad)
Referencia al articulo segun fuente origial: Trac-Trends In Analytical Chemistry. 126 (115863):
Referencia de l'ítem segons les normes APA: Riu J; Giussani B (2020). Electrochemical biosensors for the detection of pathogenic bacteria in food. Trac-Trends In Analytical Chemistry, 126(115863), -. DOI: 10.1016/j.trac.2020.115863
URL Documento de licencia: https://repositori.urv.cat/ca/proteccio-de-dades/
Acrónimo: HOMESENS
DOI del artículo: 10.1016/j.trac.2020.115863
Entidad: Universitat Rovira i Virgili
Año de publicación de la revista: 2020
Acción del progama de financiación: Proyecto de I+D
Tipo de publicación: Journal Publications