Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

Validació de la determinació de substàncies reductores expressades com SO2 en peixos i productes de la pesca per titulació iodomètrica

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:1700
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG1700
  • Autors:

    Gordillo Aguilera, Sarai
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2018-11-30
    Resum: Este trabajo de fin de grado tiene como objetivo la validación de un método analítico de la determinación de SO2 en pescados y productos de la pesca para establecer criterios de aceptación en términos de exactitud. La validación se hace por adiciones y el procedimiento está dividido en tres etapas analíticas. Una etapa de análisis del límite de cuantificación y la búsqueda de matrices de peces. Una segunda etapa de adiciones a las matrices establecidas como blancas y una tercera etapa de búsqueda de diferentes productos de la pesca y derivados, como congelados, enlatados, entre otros. Se detalla el procedimiento de cada etapa, al igual que también se calculan los valores de exactitud, precisión e incertidumbre para poder determinar si la validación del método es aceptable o no. This end-of-degree project is the validation of an analytical method for the determination of SO2 in different fish samples to establish acceptance requirements in terms of accuracy. The validation is done by additions and the procedure is divided into three parts analytical. The first part is analysis of the quantification limit and the search for fish. A second part of additions to the previously established samples and a third part of the search for different fish. The procedure is detailed. The accuracy and uncertainty value are also calculated to determine if the validation of the method is acceptable or not. Aquest treball de fi de grau té com a objectiu la validació d'un mètode analític de la determinació de SO2 en peixos i productes de la pesca per establir criteris d’acceptació en termes d’exactitud. La validació es fa per addicions i el procediment està dividit en tres etapes analítiques. Una etapa d’anàlisi del límit de quantificació i la recerca de matrius de peixos. Una segona etapa d’addicions a les matrius establertes com a blanques i una tercera etapa de recerca de diferents productes de la pesca i derivats, com congelats, en llauna, entre altres. Es detalla el procediment de cada etapa, de la mateixa manera que també es calculen els valor d’exactitud, precisió i incertesa per a poder determinar si la validació del mètode és acceptable o no.
    Matèria: Química
    Idioma: cat
    Àrees temàtiques: Química Chemistry Química
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Estudiant: Gordillo Aguilera, Sarai
    Curs acadèmic: 2017-2018
    Títol en diferents idiomes: Validación de la determinación de sustancias reductoras expresadas como SO2 en pescados y productos de la pesca por titulación iodomètrica Validation of the determination of reducing substances expressed as SO2 in fish and fishery products for iodometry Validació de la determinació de substàncies reductores expressades com SO2 en peixos i productes de la pesca per titulació iodomètrica
    Data de la defensa del treball: 2018-06-13
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: Validación de un método Validation of a method Validació d'un mètode
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 12
    Títol en la llengua original: Validació de la determinació de substàncies reductores expressades com SO2 en peixos i productes de la pesca per titulació iodomètrica
    Director del projecte: Solè, Rosa Maria
    Ensenyament(s): Química
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Química
    Chemistry
    Química
    Química
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar