Treballs Fi de Grau> Enginyeria Mecànica

Proyecto de una planta de producción de croissant congelado

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:1909
  • Autors:

    Achebak el Khadiri, Yassine
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2019-02-04
    Resum: Aquest projecte tracta sobre la construcció d'una planta de producció de croissant congelat. El croissant és un producte alimentari elaborat bàsicament amb massa de farina fermentada o no, farcida o no, els ingredients principals són farines, olis o greixos, aigua, sucre, sal o no, amb o sense llevat, a la qual es poden afegir additius . La indústria es localitza al polígon Casa Nova al municipi de Santa Margarida i Els Monjos (Vilafranca del Penedès). La raó de la localització és la disponibilitat de farina de la fàbrica Farinera Vilafranquina. El disseny del procés es realitza en base a la producció de 1.500 tones de croissant a l'any. A la nau es disposa de dues cambres frigorífiques una per l'emmagatzematge de croissant congelat i una altra cambra per l’emmagatzematge de margarina. El croissant s'envasa en format borsa amb un pes net de 800 g. Les matèries primeres per la producció són farina, aigua, sucre, sal, llevat, millorant i margarina. El croissant s'obté mitjançant una massa treballada amb margarina, amb la qual es produeix capes primes superposades i finalment congelat mitjançant un congelador espiral. La construcció de l'estructura de la nau està realitzada amb pòrtics metàl·lics i tancaments prefabricats de formigó. A la nau resulten necessàries les instal·lacions d'aigua, il·luminació, electricitat, climatització i contra incendis, dissenyades seguint la normativa vigent. En aquest projecte s'ha realitzat una correcta gestió dels residus d'obra, classificant-los segons l'agència catalana de residus. Finalment, s'ha estimat el pressupost total i un estudi financer, concloent que resulta un projecte econòmicament viable. This project deals about the construction of a frozen croissant production plant. The croissant is a food product made basically with flour dough or not, stuffed or not, whose main ingredients are flours, oils or fats, water, sugar, salt or not, with or without yeast, to which additives can be added. The industry is located in an industrial estate called Casa Nova in the municipality of Santa Margarida i Els Monjos (Vilafranca del Penedes). The reason for the location is the flour availability of the Harinera Vilafranquina factory. The design of the process is based on the production of 1,500 tons of croissant per year. In the industrial area there are two refrigeration chambers, one for the storage of frozen croissant and another chamber for the storage of margarine. The croissant is packaged in a bag format with a net weight of 800 g. The raw materials for production are flour, water, sugar, salt, yeast, improver and margarine. The croissant is obtained by dough worked with margarine, that is superposed in thin layers and finally frozen a spiral freezer. The construction of the structure of the industrial area is made with metal frames and prefabricated concrete enclosures. In the industrial area are necessary water, lighting, electricity, air conditioning and fire-protection, designed according to current regulations. In this project a correct management of the waste of work has been carried out, classifying them according to the Catalan waste agency. Finally, the total budget and a financial study have been estimated, concluding that it is an economically viable project. Este proyecto trata sobre la construcción de una planta de producción de croissant congelado. El croissant es un producto alimenticio elaborado básicamente con masa de harina fermentada o no, rellena o no, cuyos ingredientes principales son harinas, aceites o grasas, agua, azúcar, sal o no, con o sin levadura, a la que se pueden añadir aditivos. La industria se localiza en el polígono Casa Nova en el municipio de Santa Margarida i Els Monjos (Vilafranca del Penedés). La razón de la localización es la disponibilidad de harina de la fábrica Harinera Vilafranquina. El diseño del proceso se realiza en base a la producción de 1.500 toneladas de croissant al año. En la nave se dispone de dos cámaras frigoríficas una para el almacenamiento de croissant congelado y otra cámara para almacenaje de margarina. El croissant se envasa en formato bolsa con un peso neto de 800 g. Las materias primas para la producción son harina, agua, azúcar, sal, levadura, mejorante y margarina. El croissant se obtiene mediante una masa trabajada con margarina, con la que se produce capas delgadas superpuestas y finalmente congelado mediante un congelador espiral. La construcción de la estructura de la nave está realizada con pórticos metálicos y cerramientos prefabricados de hormigón. En la nave resultan necesarias las instalaciones de agua, iluminación, electricidad, climatización y contraincendios, diseñadas siguiendo la normativa vigente. En este proyecto se ha realizado una correcta gestión de los residuos de obra, clasificándolos según la agencia catalana de residuos. Finalmente, se ha estimado el presupuesto total y un estudio financiero, concluyendo que resulta un proyecto económicamente viable.
    Matèria: Indústries agroalimentàries
    Idioma: Castellà
    Àrees temàtiques: Indústries agroalimentàries Food and agricultural industries Industrias agroalimentarias
    Departament: Enginyeria Mecànica
    Estudiant: Achebak el Khadiri, Yassine
    Curs acadèmic: 2018-2019
    Títol en diferents idiomes: Projecte de una planta de producció de croissant congelat Plant project of frozen croissant production Proyecto de una planta de producción de croissant congelado
    Data de la defensa del treball: 2019-01-31
    Paraules clau: Projecte, croissant, congelat Project, croissant, frozen Proyecto, croissant, congelado
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 12
    Títol en la llengua original: Proyecto de una planta de producción de croissant congelado
    Director del projecte: Ramos Romero, Diego
    Ensenyament(s): Enginyeria Agroalimentària
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Indústries agroalimentàries
    Food and agricultural industries
    Industrias agroalimentarias
    Indústries agroalimentàries
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar