Treballs Fi de Grau> Química Analítica i Química Orgànica

Desenvolupament d'un mètode de digestibilitat in vitro per aus

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:2568
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG2568
  • Autors:

    Llauradó Español, Ferran
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2020-03-04
    Resum: El conocimiento de los valores de digestibilidad de los nutrientes de un animal son importantes para predecir la calidad nutricional y la cantidad de ingesta que se necesita para lograr una buena producción del animal de interés. La determinación más exacta se obtiene a partir de técnicas in vivo pero éstas tienen un gran gasto económico, consumen mucho tiempo y se han reglado y reducido aquellos métodos que influyen en el bienestar animal. Una de las técnicas desarrolladas para estimar la digestibilidad son las técnicas in vitro, que son más económicas, rápidas y reproducibles. En este trabajo se ha desarrollado una adaptación de un método in vitro que permita predecir la digestibilidad aparente de las aves, específicamente en pollos de engorde, en menos tiempo que el método Yegani del cual se ha hecho la modificación. Se han determinado la digestibilidad de la materia prima, de la proteína bruta, del almidón y de la materia orgánica por los dos métodos. El muestreo corresponde a 9 materias primas: 4 cereales, 4 oleaginosas y la pulpa de remolacha; y 4 piensos. Los resultados finales han concluido que el método Yegani obtiene una mayor digestibilidad de las composiciones analizadas que el método IRTA. Además, a pesar de que su valor medio es similar los valores obtenidos por in vivo, se obtiene una gran desviación de valores dentro de una misma tanda y una poca reproducibilidad entre las tandas. To know the values of the digestibility of an animal’s nutrients is important to predict the nutritional quality and the amount of intake that is needed to achieve a good production of the animal of interest. The most accurate determination is obtained from techniques in vivo but these have a high economic cost, high time-consuming and have been regulated and reduced those that influence animal welfare. Some of the techniques developed to estimate digestibility are in vitro techniques, which are cheaper, faster and reproducible. In this work, an adaptation of an in vitro method has been developed that allows predicting the apparent digestibility of poultry, specifically in broilers, in less time than the Yegani method, of which the modification has been made. They have been determined of the raw material, the raw protein, the starch and the organic matter by two methods. The sampling corresponds to a 9 raw materials: 4 cereals, 4 oilseeds and beetroot; and 4 feeds. The final results conclude that the Yegani method obtains greater digestibility in these compositions than IRTA methods. But, although its average value is similar to the values obtained by in vivo, a great deviation of values us obtained within the same batch and a low reproducibility between the ranks. El coneixement dels valors de digestibilitat dels nutrients d’un animal són importants per predir la qualitat nutricional i la quantitat d’ingesta que es necessita per aconseguir una bona producció de l’animal d’interès. La determinació més exacte s’obté a partir de tècniques in vivo però aquestes tenen una gran despesa econòmica, consumeixen molt de temps i s’han reglat i reduït aquells mètodes que influeixin en el benestar animal. Una de les tècniques desenvolupades per estimar la digestibilitat, són les tècniques in vitro, que són més econòmiques, ràpides i reproduïbles. En aquest treball s’ha desenvolupat una adaptació d’un mètode in vitro que permeti predir la digestibilitat aparent de les aus, específicament en pollastres d’engreix, en menys temps que el mètode Yegani1 del qual s’ha fet la modificació. S’han determinat la digestibilitat de la matèria prima, de la proteïna bruta, del midó i de la matèria orgànica pels dos mètodes. El mostreig correspon a 9 matèries primes: 4 cereals, 4 oleaginoses i la polpa de remolatxa; i 4 pinsos. Els resultats finals han conclòs que el mètode Yegani obté una major digestibilitat de les composicions analitzades que el mètode IRTA. A més, tot i que el seu valor mig és similar els valors obtinguts per in vivo, s’obté una gran desviació de valors dins d’una mateixa tanda i una poca reproductibilitat entre les tandes
    Matèria: Química
    Idioma: cat
    Codirector del treball: Rius Farrús, Francesc Xavier
    Àrees temàtiques: Química Chemistry Química
    Departament: Química Analítica i Química Orgànica
    Estudiant: Llauradó Español, Ferran
    Curs acadèmic: 2018-2019
    Títol en diferents idiomes: Desenvolupament d'un mètode de digestibilitat in vitro per aus Desarrollo de un método de digestibilidad in vitro por aves Desenvolupament d'un mètode de digestibilitat in vitro per aus
    Data de la defensa del treball: 2019-06-17
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: in vitro, pollos, 2 incubacions in vitro, poultrys, 2 steps in vitro, pollastres, 2 etapes,
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 12
    Títol en la llengua original: Desenvolupament d'un mètode de digestibilitat in vitro per aus
    Director del projecte: Pérez Vendrell, Anna Maria
    Ensenyament(s): Química
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Química
    Chemistry
    Química
    Química
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar