Treballs Fi de Grau> Ciències Mèdiques Bàsiques

PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:3986
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG3986
  • Autors:

    Pàmies Ferran, Carla
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2021-09-09
    Resum: La principal via d’exposició als pesticides organofosforats (OP) és la ingesta dietètica, essent el consum d’aliments ecològics una possible estratègia per reduir-ne l’exposició. Es va realitzar aquest estudi amb una cohort de 30 persones on van seguir una dieta ecològica i van recollir mostres d’orina al principi i al final de l’estudi. Posteriorment es va avaluar l’excreció de metabòlits dels OP, en concret els dialquilfosfats (DAP) d’aquestes mostres. Els resultats van indicar que cinc dels sis OP avaluats van davallar però només dos tenien significació estadística (p<0.05). Per tant, la transició a una dieta ecològica és eficaç per reduir l’exposició als OP.
    Matèria: Nutrició
    Idioma: Català
    Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Departament: Ciències Mèdiques Bàsiques
    Estudiant: Pàmies Ferran, Carla
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Títol en diferents idiomes: PESTICIDE: evaluación de la exposición a pesticidas en la transición a una dieta ecològica PESTICIDE: evaluation of pesticide exposure in the transition to an organic diet PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica
    Data de la defensa del treball: 2021-06-07
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: Exposició, pesticides, dieta-ecològica Exposure, pesticides, organic-diet Exposición, pesticidas, dieta-ecológica
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 9
    Títol en la llengua original: PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica
    Director del projecte: Marquès Bueno, Montserrat
    Ensenyament(s): Nutrició Humana i Dietètica
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Nutrició
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar