Creation date in repository: 2021-09-09
Abstract: La principal via d’exposició als pesticides organofosforats (OP) és la ingesta dietètica, essent el consum d’aliments ecològics una possible estratègia per reduir-ne l’exposició. Es va realitzar aquest estudi amb una cohort de 30 persones on van seguir una dieta ecològica i van recollir mostres d’orina al principi i al final de l’estudi. Posteriorment es va avaluar l’excreció de metabòlits dels OP, en concret els dialquilfosfats (DAP) d’aquestes mostres. Els resultats van indicar que cinc dels sis OP avaluats van davallar però només dos tenien significació estadística (p<0.05). Per tant, la transició a una dieta ecològica és eficaç per reduir l’exposició als OP.
Subject: Nutrició
Language: Català
Subject areas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Department: Ciències Mèdiques Bàsiques
Student: Pàmies Ferran, Carla
Academic year: 2020-2021
Title in different languages: PESTICIDE: evaluación de la exposición a pesticidas en la transición a una dieta ecològica PESTICIDE: evaluation of pesticide exposure in the transition to an organic diet PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica
Work's public defense date: 2021-06-07
Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Keywords: Exposició, pesticides, dieta-ecològica Exposure, pesticides, organic-diet Exposición, pesticidas, dieta-ecológica
Confidenciality: No
TFG credits: 9
Title in original language: PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica
Project director: Marquès Bueno, Montserrat
Education area(s): Nutrició Humana i Dietètica
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)