Treballs Fi de Grau> Ciències Mèdiques Bàsiques

PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica

  • Datos identificativos

    Identificador: TFG:3986
    Autores:
    Pàmies Ferran, Carla
  • Otros:

    Fecha de alta en el repositorio: 2021-09-09
    Resumen: La principal via d’exposició als pesticides organofosforats (OP) és la ingesta dietètica, essent el consum d’aliments ecològics una possible estratègia per reduir-ne l’exposició. Es va realitzar aquest estudi amb una cohort de 30 persones on van seguir una dieta ecològica i van recollir mostres d’orina al principi i al final de l’estudi. Posteriorment es va avaluar l’excreció de metabòlits dels OP, en concret els dialquilfosfats (DAP) d’aquestes mostres. Els resultats van indicar que cinc dels sis OP avaluats van davallar però només dos tenien significació estadística (p<0.05). Per tant, la transició a una dieta ecològica és eficaç per reduir l’exposició als OP.
    Materia: Nutrició
    Idioma: Català
    Áreas temáticas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Departamento: Ciències Mèdiques Bàsiques
    Estudiante: Pàmies Ferran, Carla
    Curso académico: 2020-2021
    Título en diferentes idiomas: PESTICIDE: evaluación de la exposición a pesticidas en la transición a una dieta ecològica PESTICIDE: evaluation of pesticide exposure in the transition to an organic diet PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica
    Fecha de la defensa del treball: 2021-06-07
    Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Palabras clave: Exposició, pesticides, dieta-ecològica Exposure, pesticides, organic-diet Exposición, pesticidas, dieta-ecológica
    Confidencialidad: No
    Créditos del TFG: 9
    Título en la lengua original: PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica
    Director del proyecto: Marquès Bueno, Montserrat
    Enseñanza(s): Nutrició Humana i Dietètica
    Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Palabras clave:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Nutrició
  • Documentos:

  • Cerca a google

    Search to google scholar