Fecha de alta en el repositorio: 2021-09-09
Resumen: La principal via d’exposició als pesticides organofosforats (OP) és la ingesta dietètica, essent el consum d’aliments ecològics una possible estratègia per reduir-ne l’exposició. Es va realitzar aquest estudi amb una cohort de 30 persones on van seguir una dieta ecològica i van recollir mostres d’orina al principi i al final de l’estudi. Posteriorment es va avaluar l’excreció de metabòlits dels OP, en concret els dialquilfosfats (DAP) d’aquestes mostres. Els resultats van indicar que cinc dels sis OP avaluats van davallar però només dos tenien significació estadística (p<0.05). Per tant, la transició a una dieta ecològica és eficaç per reduir l’exposició als OP.
Materia: Nutrició
Idioma: Català
Áreas temáticas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Departamento: Ciències Mèdiques Bàsiques
Estudiante: Pàmies Ferran, Carla
Curso académico: 2020-2021
Título en diferentes idiomas: PESTICIDE: evaluación de la exposición a pesticidas en la transición a una dieta ecològica PESTICIDE: evaluation of pesticide exposure in the transition to an organic diet PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica
Fecha de la defensa del treball: 2021-06-07
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: Exposició, pesticides, dieta-ecològica Exposure, pesticides, organic-diet Exposición, pesticidas, dieta-ecológica
Confidencialidad: No
Créditos del TFG: 9
Título en la lengua original: PESTICIDE: avaluació de l'exposició a pesticides en la transició a una dieta ecològica
Director del proyecto: Marquès Bueno, Montserrat
Enseñanza(s): Nutrició Humana i Dietètica
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)