Treballs Fi de Grau> Ciències Mèdiques Bàsiques

Estudio preliminar sobre la calidad microbiológica del atún y salmón destinados a ser consumidos en crudo, expendidos en supermercados de la ciudad de reus

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:4010
    Autors:
    Camuña Pardo, Laura
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2021-09-10
    Resum: El presente estudio analizó dos muestras de atún y tres de salmón obtenidas en tres supermercados distintos de Reus. Se homogeneizaron hasta diluciones 1:10 en agua peptonada e inocularon por duplicado en ARP (microorganismos aerobios psicrótrofos), CCA (coliformes fecales), ADA (Aeromonas spp.) y TCBS (Vibrio spp.). El recuento de UFC/g se mantuvo en los márgenes legislativos. Mediante tinción de Gram, pruebas bioquímicas y MALDI-TOF permitieron identificar Klebsiella oxytoca, Staphylococcus saprophyticus y Candida kruseii (= Issatchenkia orientalis). En dos placas con agar TCBS se hallaron colonias típicas para Vibrio spp. Se concluyó que la calidad microbiológica de las muestras era buena. Aquest estudi va analitzar dues mostres de tonyina i tres de salmó obtingudes en tres supermercats diferents de Reus. Es van homogeneïtzar fins a dilucions 1:10 en aigua peptonada i van inocular per duplicat en ARP (microorganismes aerobis psicròtrofs), CCA (coliformes fecals), ADA (Aeromonas spp.) i TCBS (Vibrio spp.). El recompte d'UFC/g es va mantenir als marges legislatius. Mitjançant tinció de Gram, proves bioquímiques i MALDI-TOF van permetre identificar Klebsiella oxytoca, Staphylococcus saprophyticus i Candida kruseii (= Issatchenkia orientalis). En dues plaques amb agar TCBS es van trobar colònies típiques per a Vibrio spp. Es va concloure que la qualitat microbiològica de les mostres era bona.
    Matèria: Nutrició
    Idioma: Castellà
    Codirector del treball: Sanchís Talón, Marta
    Àrees temàtiques: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
    Departament: Ciències Mèdiques Bàsiques
    Estudiant: Camuña Pardo, Laura
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Títol en diferents idiomes: Estudio preliminar sobre la calidad microbiológica del atún y salmón destinados a ser consumidos en crudo, expendidos en supermercados de la ciudad de reus Preliminary study of microbiological quality in tuna and salmon destined for raw consumption expended in supermarkets of Reus city Estudi preliminar sobre la qualitat microbiològica de la tonyina i salmó destinats a ser consumits en cru, expesos en supermercats de la ciutat de Reus
    Data de la defensa del treball: 2021-06-07
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: Toxiinfecciones, pescado, crudo toxin-mediated infections, fish, raw Toxiinfeccions, peix, cru
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 9
    Títol en la llengua original: Estudio preliminar sobre la calidad microbiológica del atún y salmón destinados a ser consumidos en crudo, expendidos en supermercados de la ciudad de reus
    Director del projecte: Stchigel Glickman, Alberto Miguel
    Ensenyament(s): Nutrició Humana i Dietètica
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Ciencias de la salud
    Health sciences
    Ciències de la salut
    Nutrició
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar