Treballs Fi de Grau> Medicina i Cirurgia

Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:4831
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG4831
  • Autors:

    Aghlillach Zaar, Fatima
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2022-07-08
    Resum: Estudiar l'associació de la dieta amb la sarcopènia i l’efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa, força muscular i el rendiment físic, en persones grans-joves (60 -75 anys). El consum de xili, pebrot dolç, 1,2 g de proteïna vegetal/dia i una alta adherència a la dieta saludable, redueixen el risc de sarcopènia. A més, un major consum de proteïna i fibra s’associa amb una millora significativa de la força muscular i el rendiment físic. Finalment, la suplementació proteica millora tant la massa com la força muscular i redueix significativament la massa grassa.
    Matèria: Nutrició
    Idioma: cat
    Àrees temàtiques: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
    Departament: Medicina i Cirurgia
    Estudiant: Aghlillach Zaar, Fatima
    Curs acadèmic: 2021-2022
    Títol en diferents idiomes: Asociación de la dieta con la sarcopenia y el efecto de la intervención con dieta, tanto en alimentos como con suplementación, sobre la masa muscular, la fuerza muscular y el rendimiento físico, componentes de la sarcopenia, en ancianos grandes-jóvenes de entre 60 y 75 años Association of diet with sarcopenia and the effect of dietary intervention, both in terms of food and supplementation, on muscle mass, muscle strength and physical performance, components of sarcopenia in old-young seniors between 60 and 75 years old Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa muscular, la força muscular i el rendiment físic, components de la sarcopènia, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys.
    Data de la defensa del treball: 2022-06-07
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: sarcopenia, dieta, ancianos grandes-jóvenes sarcopenia, diet, old-young seniors sarcopenia , dieta, ancians grans-joves
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 9
    Títol en la llengua original: Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa muscular, la força muscular i el rendiment físic, components de la sarcopènia, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys.
    Director del projecte: Valls Zamora, Rosa Maria
    Ensenyament(s): Nutrició Humana i Dietètica
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Ciencias de la salud
    Health sciences
    Ciències de la salut
    Nutrició
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar