Data d'alta al repositori: 2022-07-08
Resum: Estudiar l'associació de la dieta amb la sarcopènia i l’efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa, força muscular i el rendiment físic, en persones grans-joves (60 -75 anys). El consum de xili, pebrot dolç, 1,2 g de proteïna vegetal/dia i una alta adherència a la dieta saludable, redueixen el risc de sarcopènia. A més, un major consum de proteïna i fibra s’associa amb una millora significativa de la força muscular i el rendiment físic. Finalment, la suplementació proteica millora tant la massa com la força muscular i redueix significativament la massa grassa.
Matèria: Nutrició
Idioma: cat
Àrees temàtiques: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
Departament: Medicina i Cirurgia
Estudiant: Aghlillach Zaar, Fatima
Curs acadèmic: 2021-2022
Títol en diferents idiomes: Asociación de la dieta con la sarcopenia y el efecto de la intervención con dieta, tanto en alimentos como con suplementación, sobre la masa muscular, la fuerza muscular y el rendimiento físico, componentes de la sarcopenia, en ancianos grandes-jóvenes de entre 60 y 75 años Association of diet with sarcopenia and the effect of dietary intervention, both in terms of food and supplementation, on muscle mass, muscle strength and physical performance, components of sarcopenia in old-young seniors between 60 and 75 years old Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa muscular, la força muscular i el rendiment físic, components de la sarcopènia, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys.
Data de la defensa del treball: 2022-06-07
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Paraules clau: sarcopenia, dieta, ancianos grandes-jóvenes sarcopenia, diet, old-young seniors sarcopenia , dieta, ancians grans-joves
Confidencialitat: No
Crèdits del TFG: 9
Títol en la llengua original: Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa muscular, la força muscular i el rendiment físic, components de la sarcopènia, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys.
Director del projecte: Valls Zamora, Rosa Maria
Ensenyament(s): Nutrició Humana i Dietètica
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)