Fecha de alta en el repositorio: 2022-07-08
Resumen: Estudiar l'associació de la dieta amb la sarcopènia i l’efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa, força muscular i el rendiment físic, en persones grans-joves (60 -75 anys). El consum de xili, pebrot dolç, 1,2 g de proteïna vegetal/dia i una alta adherència a la dieta saludable, redueixen el risc de sarcopènia. A més, un major consum de proteïna i fibra s’associa amb una millora significativa de la força muscular i el rendiment físic. Finalment, la suplementació proteica millora tant la massa com la força muscular i redueix significativament la massa grassa.
Materia: Nutrició
Idioma: cat
Áreas temáticas: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
Departamento: Medicina i Cirurgia
Estudiante: Aghlillach Zaar, Fatima
Curso académico: 2021-2022
Título en diferentes idiomas: Asociación de la dieta con la sarcopenia y el efecto de la intervención con dieta, tanto en alimentos como con suplementación, sobre la masa muscular, la fuerza muscular y el rendimiento físico, componentes de la sarcopenia, en ancianos grandes-jóvenes de entre 60 y 75 años Association of diet with sarcopenia and the effect of dietary intervention, both in terms of food and supplementation, on muscle mass, muscle strength and physical performance, components of sarcopenia in old-young seniors between 60 and 75 years old Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa muscular, la força muscular i el rendiment físic, components de la sarcopènia, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys.
Fecha de la defensa del treball: 2022-06-07
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: sarcopenia, dieta, ancianos grandes-jóvenes sarcopenia, diet, old-young seniors sarcopenia , dieta, ancians grans-joves
Confidencialidad: No
Créditos del TFG: 9
Título en la lengua original: Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa muscular, la força muscular i el rendiment físic, components de la sarcopènia, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys.
Director del proyecto: Valls Zamora, Rosa Maria
Enseñanza(s): Nutrició Humana i Dietètica
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)