Treballs Fi de Grau> Medicina i Cirurgia

Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys

 • Identification data

  Identifier: TFG:4831
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG4831
 • Authors:

  Aghlillach Zaar, Fatima
 • Others:

  Creation date in repository: 2022-07-08
  Abstract: Estudiar l'associació de la dieta amb la sarcopènia i l’efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa, força muscular i el rendiment físic, en persones grans-joves (60 -75 anys). El consum de xili, pebrot dolç, 1,2 g de proteïna vegetal/dia i una alta adherència a la dieta saludable, redueixen el risc de sarcopènia. A més, un major consum de proteïna i fibra s’associa amb una millora significativa de la força muscular i el rendiment físic. Finalment, la suplementació proteica millora tant la massa com la força muscular i redueix significativament la massa grassa.
  Subject: Nutrició
  Language: cat
  Subject areas: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
  Department: Medicina i Cirurgia
  Student: Aghlillach Zaar, Fatima
  Academic year: 2021-2022
  Title in different languages: Asociación de la dieta con la sarcopenia y el efecto de la intervención con dieta, tanto en alimentos como con suplementación, sobre la masa muscular, la fuerza muscular y el rendimiento físico, componentes de la sarcopenia, en ancianos grandes-jóvenes de entre 60 y 75 años Association of diet with sarcopenia and the effect of dietary intervention, both in terms of food and supplementation, on muscle mass, muscle strength and physical performance, components of sarcopenia in old-young seniors between 60 and 75 years old Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa muscular, la força muscular i el rendiment físic, components de la sarcopènia, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys.
  Work's public defense date: 2022-06-07
  Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Keywords: sarcopenia, dieta, ancianos grandes-jóvenes sarcopenia, diet, old-young seniors sarcopenia , dieta, ancians grans-joves
  Confidenciality: No
  TFG credits: 9
  Title in original language: Associació de la dieta amb la sarcopènia i l'efecte de la intervenció amb dieta, tant amb aliments com amb suplementació, sobre la massa muscular, la força muscular i el rendiment físic, components de la sarcopènia, en ancians grans-joves d'entre 60 i 75 anys.
  Project director: Valls Zamora, Rosa Maria
  Education area(s): Nutrició Humana i Dietètica
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Ciencias de la salud
  Health sciences
  Ciències de la salut
  Nutrició
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar