Data d'alta al repositori: 2022-07-28
Resum: El despalillado es una actividad enológica muy extendida y realizada de forma sistemática en la mayoría de bodegas. Con el fin de obtener un producto con unas características organolépticas diferentes, pero sin perder su estabilidad físico-química, se ha querido estudiar la influencia que tendría el aporte de distintos porcentajes de racimo entero en la elaboración de este vino monovarietal. Para ello, se realizaron tres vinificaciones experimentales: una de ellas con uvas totalmente despalilladas (muestra 0%), otra con un 70% de uvas despalilladas y un 30% de racimo entero (muestra 30%) y la otra con un 50% de vendimia despalillada y el 50% restante de racimo entero (muestra 50%). No obstante, son necesarios análisis químicos y sensoriales una vez el vino haya finalizado su crianza de 14 meses en barricas de roble francés, ya que durante este periodo los compuestos fenólicos presentes en el vino pueden haber evolucionado y sufrido modificaciones. El despalillat és una activitat enològica molt estesa i realitzada de manera sistemàtica en la majoria de cellers. Amb la finalitat d'obtenir un producte amb unes característiques organolèptiques diferents, però sense perdre la seva estabilitat fisicoquímica, s'ha volgut estudiar la influència que tindria l'aportació de diferents percentatges de raïm sencer en l'elaboració d'aquest vi monovarietal. Per a això, es van realitzar tres vinificacions experimentals: una d'elles amb raïm totalment despalillat (mostra 0%), una altra amb un 70% de raïm despalillat i un 30% de ram sencer (mostra 30%) i l'altra amb un 50% de verema despalillada i el 50% restant de ram sencer (mostra 50%). No obstant això, són necessàries anàlisis químiques i sensorials una vegada el vi hagi finalitzat la seva criança de 14 mesos en barriques de roure francès, ja que durant aquest període els compostos fenòlics presents en el vi poden haver evolucionat i sofert modificacions.
Matèria: Tecnologia dels aliments
Idioma: spa
Àrees temàtiques: Enología Enology Enologia
Departament: Química Analítica i Química Orgànica
Estudiant: Vizcarra García, Celia
Curs acadèmic: 2021-2022
Títol en diferents idiomes: Influencia química y organoléptica de la fermentación con raspón en un vino monovarietal de Garnacha tinta Chemical and organoleptic influence of fermentation with stems in a monovarietal red Grenache wine Influència química i organolèptica de la fermentació amb rapa en un vi monovarietal de Garnatxa negra
Data de la defensa del treball: 2022-06-22
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Paraules clau: rapa, raïm sencer, Garnatxa, físico-químic, sensorial stems, whole bunch, Grenache, physicochemical, sensory raspón, racimo entero, Garnacha, físico-químico, sensorial
Confidencialitat: No
Crèdits del TFG: 15
Títol en la llengua original: Influencia química y organoléptica de la fermentación con raspón en un vino monovarietal de Garnacha tinta
Director del projecte: Aceña Muñoz, Laura
Ensenyament(s): Enologia
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)