Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

Evaluation of the impact of Grape Seed Proanthocyanidins Extract consumpion on biometric parameters in an animal model of chronodisruption

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:6580
    Autors:
    Masot Bargalló, Sara
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2023-12-18
    Resum: Els processos biològics estan regulats internament per rellotges centrals i perifèrics seguint cicles de 24 hores (ritmes circadians). Aquesta sincronització es regeix majoritàriament per senyals de llum externs. La alteració d'aquests ritmes (cronodisrupció) està relacionada amb malalties cardiometabòlics. Els compostos fenòlics com l'extracte de proantocianidines de llavors de raïm (GSPE) s'han mostrat prometedors per modular aquests ritmes. Aquest projecte tenia com a objectiu estudiar els canvis produïts i avaluar els efectes del GSPE en un model animal cronodisrupted. Els animals cronodisruptes van mostrar un pes corporal i una ingesta d'aliments reduïts, nivells elevats de triglicèrids plasmàtics, VLDL i fosfolípids. Tanmateix, la dosi administrada de GSPE no va poder alleujar la interrupció circadiana, aquest estudi mostra un nou disseny experimental cronodisrupted. Biological processes are regulated internally by central and peripheral clocks following cycles of 24 hours (circadian rhythms). This synchronization is mostly governed by external signals of light. The disruption of these rhythms (chronodisruption) is linked to cardiometabolic diseases. Phenolic compounds such as grape seed proanthocyanidins extract (GSPE) have shown promise in modulating these rhythms. This project aimed to study the changes produced and to assess the effects of GSPE on a chronodisrupted animal model. Chronodisrupted animals showed reduced body weight and food intake, elevated levels of plasma triglycerides, VLDL, and phospholipids. However, the administered dose of GSPE could not alleviate the circadian disruption, this study shows a novel chronodisrupted-experimental design.
    Matèria: Biotecnologia
    Idioma: en
    Àrees temàtiques: Bioquímica i biotecnologia Biochemistry and biotechnology Bioquímica y biotecnología
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Estudiant: Masot Bargalló, Sara
    Curs acadèmic: 2022-2023
    Títol en diferents idiomes: Avaluació de l'impacte del consum d'Extracte de Proantocianidines de Llavor de Raïm (GSPE) en paràmetres biomètrics en un model animal de cronodisrupció. Evaluación del impacto del consumo de Extracto de Proantocianidinas de Pepita de Uva (GSPE) sobre los parámetros biométricos en un modelo animal de cronodisrupción.
    Data de la defensa del treball: 2023-06-22
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: Cronodisrupció, Malalties metabòliques, GSPE Chronodisruption, Metabolic Diseases, GSPE Cronodisrupción, Enfermedades metabólicas, GSPE
    Confidencialitat: No
    Títol en la llengua original: Evaluation of the impact of Grape Seed Proanthocyanidins Extract consumpion on biometric parameters in an animal model of chronodisruption
    Director del projecte: Suárez Recio, Manuel
    Ensenyament(s): Bioquímica i Biologia Molecular
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Bioquímica i biotecnologia
    Biochemistry and biotechnology
    Bioquímica y biotecnología
    Biotecnologia
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar