Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

Evaluation of the impact of Grape Seed Proanthocyanidins Extract consumpion on biometric parameters in an animal model of chronodisruption

  • Datos identificativos

    Identificador: TFG:6580
  • Autores:

    Masot Bargalló, Sara
  • Otros:

    Fecha de alta en el repositorio: 2023-12-18
    Resumen: Els processos biològics estan regulats internament per rellotges centrals i perifèrics seguint cicles de 24 hores (ritmes circadians). Aquesta sincronització es regeix majoritàriament per senyals de llum externs. La alteració d'aquests ritmes (cronodisrupció) està relacionada amb malalties cardiometabòlics. Els compostos fenòlics com l'extracte de proantocianidines de llavors de raïm (GSPE) s'han mostrat prometedors per modular aquests ritmes. Aquest projecte tenia com a objectiu estudiar els canvis produïts i avaluar els efectes del GSPE en un model animal cronodisrupted. Els animals cronodisruptes van mostrar un pes corporal i una ingesta d'aliments reduïts, nivells elevats de triglicèrids plasmàtics, VLDL i fosfolípids. Tanmateix, la dosi administrada de GSPE no va poder alleujar la interrupció circadiana, aquest estudi mostra un nou disseny experimental cronodisrupted. Biological processes are regulated internally by central and peripheral clocks following cycles of 24 hours (circadian rhythms). This synchronization is mostly governed by external signals of light. The disruption of these rhythms (chronodisruption) is linked to cardiometabolic diseases. Phenolic compounds such as grape seed proanthocyanidins extract (GSPE) have shown promise in modulating these rhythms. This project aimed to study the changes produced and to assess the effects of GSPE on a chronodisrupted animal model. Chronodisrupted animals showed reduced body weight and food intake, elevated levels of plasma triglycerides, VLDL, and phospholipids. However, the administered dose of GSPE could not alleviate the circadian disruption, this study shows a novel chronodisrupted-experimental design.
    Materia: Biotecnologia
    Idioma: en
    Áreas temáticas: Bioquímica i biotecnologia Biochemistry and biotechnology Bioquímica y biotecnología
    Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
    Estudiante: Masot Bargalló, Sara
    Curso académico: 2022-2023
    Título en diferentes idiomas: Avaluació de l'impacte del consum d'Extracte de Proantocianidines de Llavor de Raïm (GSPE) en paràmetres biomètrics en un model animal de cronodisrupció. Evaluación del impacto del consumo de Extracto de Proantocianidinas de Pepita de Uva (GSPE) sobre los parámetros biométricos en un modelo animal de cronodisrupción.
    Fecha de la defensa del treball: 2023-06-22
    Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Palabras clave: Cronodisrupció, Malalties metabòliques, GSPE Chronodisruption, Metabolic Diseases, GSPE Cronodisrupción, Enfermedades metabólicas, GSPE
    Confidencialidad: No
    Título en la lengua original: Evaluation of the impact of Grape Seed Proanthocyanidins Extract consumpion on biometric parameters in an animal model of chronodisruption
    Director del proyecto: Suárez Recio, Manuel
    Enseñanza(s): Bioquímica i Biologia Molecular
    Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Palabras clave:

    Bioquímica i biotecnologia
    Biochemistry and biotechnology
    Bioquímica y biotecnología
    Biotecnologia
  • Documentos:

  • Cerca a google

    Search to google scholar