Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

ROLE OF RESVERATROL AND OMEGA-3 ON ALZHEIMER’S DISEASE.

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:872
    Autors:
    Agut León, AdriàDe Castro Pinheiro, Veruska.
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2016-08-31
    Resum: La malaltia d'Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa i la principal causa de demència en persones majors de 65 anys. Desafortunadament, no es coneix una cura però hi ha un creixent interès en els patrons dietètics i en els nutrients com a possibles factors de risc modificables. De fet, la dieta Mediterrània ha demostrat tenir efectes positius en el risc de patir Alzheimer i en les funcions cognitives durant l'envelliment. L'objectiu d'aquest article és avaluar els descobriments recents sobre el Resveratrol i els àcids grassos Omega-3 -dos dels principals components de la dieta Mediterrània- i el seu impacte en la malaltia d'Alzheimer, centrant-nos en els possibles mecanismes involucrats. Alzheimer disease is a neurodegenerative disease and the leading cause of dementia above the age of 65 years. Unfortunately, a cure for the condition is not known but is a growing interest in dietary patterns and nutrients as potential modifiable risk factors. In fact, the Mediterranean Diet has been shown to exert positive effects on risk for Alzheimer Disease and cognitive functions during aging. The aim of this paper is to evaluate the recent findings about Resveratrol and Omega-3 fatty acids —two of the main components of Mediterranean Diet— and their impact on Alzheimer Disease, focusing on the possible mechanisms involved. La enfermedad de Alzheimer es una enfermedad neurodegenerativa y la principal causa de demencia en personas mayores de 65 años. Desafortunadamente, no se conoce una cura pero hay un creciente interés en los patrones dietéticos y en los nutrientes como posibles factores de riesgo modificables. De hecho, la dieta Mediterránea ha demostrado ejercer efectos positivos en el riesgo de padecer Alzheimer i en las funciones cognitivas durante el envejecimiento. El objetivo de este artículo es evaluar los descubrimientos recientes sobre el Resveratrol y los ácidos grasos Omega-3 —dos de los principales componentes de la dieta Mediterránea— y su impacto en la enfermedad de Alzheimer, centrándonos en los posibles mecanismos involucrados.
    Matèria: Alzheimer, Malaltia d' -- Aspectes nutritius
    Idioma: Anglès
    Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Estudiant: Agut León, Adrià; De Castro Pinheiro, Veruska.
    Curs acadèmic: 2015-2016
    Títol en diferents idiomes: PAPER DEL RESVERATROL I L'OMEGA-3 A LA MALALTIA D'ALZHEIMER ROLE OF RESVERATROL AND OMEGA-3 ON ALZHEIMER’S DISEASE. PAPEL DEL RESVERATROL Y EL OMEGA-3 EN LA ENFERMEDAD DE ALZHEIMER.
    Data de la defensa del treball: 2016-06-06
    Paraules clau: Malaltia d'Alzheimer, Resveratrol i Omega-3, Diabetis Mellitus tipus 2 Alzheimer disease, Resveratrol and Omega-3, type 2 diabetes mellitus Enfermedad de Alzheimer, Resveratrol y Omega-3, Diabetes Mellitus tipo 2
    Confidencialitat: Si
    Crèdits del TFG: 9
    Títol en la llengua original: ROLE OF RESVERATROL AND OMEGA-3 ON ALZHEIMER’S DISEASE.
    Director del projecte: Folch Lopez, Jaume
    Ensenyament(s): Nutrició Humana i Dietètica
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Alzheimer, Malaltia d' -- Aspectes nutritius
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar