Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

ROLE OF RESVERATROL AND OMEGA-3 ON ALZHEIMER’S DISEASE.

 • Identification data

  Identifier: TFG:872
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG872
 • Authors:

  Agut León, Adrià
  De Castro Pinheiro, Veruska.
 • Others:

  Creation date in repository: 2016-08-31
  Abstract: La malaltia d'Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa i la principal causa de demència en persones majors de 65 anys. Desafortunadament, no es coneix una cura però hi ha un creixent interès en els patrons dietètics i en els nutrients com a possibles factors de risc modificables. De fet, la dieta Mediterrània ha demostrat tenir efectes positius en el risc de patir Alzheimer i en les funcions cognitives durant l'envelliment. L'objectiu d'aquest article és avaluar els descobriments recents sobre el Resveratrol i els àcids grassos Omega-3 -dos dels principals components de la dieta Mediterrània- i el seu impacte en la malaltia d'Alzheimer, centrant-nos en els possibles mecanismes involucrats. Alzheimer disease is a neurodegenerative disease and the leading cause of dementia above the age of 65 years. Unfortunately, a cure for the condition is not known but is a growing interest in dietary patterns and nutrients as potential modifiable risk factors. In fact, the Mediterranean Diet has been shown to exert positive effects on risk for Alzheimer Disease and cognitive functions during aging. The aim of this paper is to evaluate the recent findings about Resveratrol and Omega-3 fatty acids —two of the main components of Mediterranean Diet— and their impact on Alzheimer Disease, focusing on the possible mechanisms involved. La enfermedad de Alzheimer es una enfermedad neurodegenerativa y la principal causa de demencia en personas mayores de 65 años. Desafortunadamente, no se conoce una cura pero hay un creciente interés en los patrones dietéticos y en los nutrientes como posibles factores de riesgo modificables. De hecho, la dieta Mediterránea ha demostrado ejercer efectos positivos en el riesgo de padecer Alzheimer i en las funciones cognitivas durante el envejecimiento. El objetivo de este artículo es evaluar los descubrimientos recientes sobre el Resveratrol y los ácidos grasos Omega-3 —dos de los principales componentes de la dieta Mediterránea— y su impacto en la enfermedad de Alzheimer, centrándonos en los posibles mecanismos involucrados.
  Subject: Alzheimer, Malaltia d' -- Aspectes nutritius
  Language: Anglès
  Subject areas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
  Department: Bioquímica i Biotecnologia
  Student: Agut León, Adrià; De Castro Pinheiro, Veruska.
  Academic year: 2015-2016
  Title in different languages: PAPER DEL RESVERATROL I L'OMEGA-3 A LA MALALTIA D'ALZHEIMER ROLE OF RESVERATROL AND OMEGA-3 ON ALZHEIMER’S DISEASE. PAPEL DEL RESVERATROL Y EL OMEGA-3 EN LA ENFERMEDAD DE ALZHEIMER.
  Work's public defense date: 2016-06-06
  Keywords: Malaltia d'Alzheimer, Resveratrol i Omega-3, Diabetis Mellitus tipus 2 Alzheimer disease, Resveratrol and Omega-3, type 2 diabetes mellitus Enfermedad de Alzheimer, Resveratrol y Omega-3, Diabetes Mellitus tipo 2
  Confidenciality: Si
  TFG credits: 9
  Title in original language: ROLE OF RESVERATROL AND OMEGA-3 ON ALZHEIMER’S DISEASE.
  Project director: Folch Lopez, Jaume
  Education area(s): Nutrició Humana i Dietètica
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Ciències de la salut
  Health sciences
  Ciencias de la salud
  Alzheimer, Malaltia d' -- Aspectes nutritius
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar