Treballs Fi de Grau> Educació Infantil

Mètode ABN. L'impacte en una escola de màxima complexitat.

 • Identification data

  Identifier: TFG:3573
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG3573
 • Authors:

  Mètode ABN. L'impacte en una escola de màxima complexitat.
 • Others:

  Creation date in repository: 2021-07-19
  Abstract: Des de sempre les matemàtiques han presentat un grau de dificultat significatiu en el seu ensenyament-aprenentatge. No obstant això, aquestes juguen un paper fonamental en el desenvolupament quotidià de l'ésser humà. Així doncs, aquest treball d’investigació pretén estudiar una alternativa al mètode tradicional, anomenat mètode ABN, el qual s'adapta a la manera espontània i intuïtiva que té el cervell per a processar els càlculs i utilitzar les realitats numèriques (Martínez i Sánchez, 2011). Per això, l’objectiu principal que es pretén aconseguir amb aquest Treball de Fi de Grau és conèixer en què consisteix el mètode ABN i quin impacte té en l’etapa de l’Educació Infantil. Així mateix, la metodologia emprada és mixta, ja que comença amb una recerca bibliogràfica que confegeix el marc teòric, continua amb la realització de dues entrevistes, una al creador del mètode i l’altra a una mestra d'educació infantil d’una escola ABN de Catalunya, per tal d’obtenir més informació sobre el mètode. I acaba, amb un estudi de camp sobre la posada en pràctica d'aquesta metodologia, en una escola de màxima complexitat de les Terres de l’Ebre, per comprovar la seva eficiència respecte a un contingut en concret, l’ensenyament-aprenentatge de la recta numèrica.
  Subject: Ciències de l'educació
  Language: cat
  Subject areas: Ciències de l'educació Education sciences Ciencias de la educación
  Department: Ciències de l'educació
  Student: Mètode ABN. L'impacte en una escola de màxima complexitat.
  Academic year: 2020-2021
  Title in different languages: Mètode ABN. L'impacte en una escola de màxima complexitat. ABN method. The impact on a school of maximum complexity. Método ABN. El impacto en una escuela de máxima complejidad.
  Work's public defense date: 2021-06-14
  Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Keywords: matemàtiques, educació Infantil, mètode ABN. mathematics, nursery education, ABN method. matemáticas, educación Infantil, método ABN.
  Confidenciality: No
  Title in original language: Rodríguez Garcia, Fanny
  Project director: Madurell Alemany, Helena
  Education area(s): Educació Infantil
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Ciències de l'educació
  Education sciences
  Ciencias de la educación
  Ciències de l'educació
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar