Creation date in repository: 2021-07-22
Abstract: L’espectroscòpia d’infraroig per transformada de Fourier (FTIR) en les darreres dècades ha aportat molts avantatges analítics en l’àmbit de l’anàlisi enològic. Es tracta d’una tècnica ràpida, no destructiva, en la que no és necessari un pretractament de la mostra, més econòmica respecte metodologies tradicionals i sense gran necessitat de personal especialitzat. En l’anàlisi del vi proporciona excel·lents resultats en un gran nombre de paràmetres que permeten l’avaluació de la qualitat de mostos i vins. En el present treball s’ha dut a terme la posada apunt i validació de diferents determinacions mitjançant FTIR que actualment s’analitzen amb mètodes tradicionals.
Subject: Química
Language: cat
Subject areas: Química Chemistry Química
Department: Química Analítica i Química Orgànica
Student: Ramos Benaiges, Ariadna
Academic year: 2020-2021
Title in different languages: Desenvolupament i validació de nous mètodes d'anàlisi en vi mitjançant FTIR Development and validation of new methods of analysis in wine using FTIR Desenvolupamiento y validación de nuevos metodos de analisi en vino mediante FTIR
Work's public defense date: 2021-07-07
Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Keywords: vi,validació,FTIR wine, validation, FTIR vino, validación, FTIR
Confidenciality: No
Title in original language: Desenvolupament i validació de nous mètodes d'anàlisi en vi mitjançant FTIR
Project director: Guerini, Luca; Puxeu Vaqué, Miquel
Education area(s): Química
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)