Fecha de alta en el repositorio: 2021-07-22
Resumen: L’espectroscòpia d’infraroig per transformada de Fourier (FTIR) en les darreres dècades ha aportat molts avantatges analítics en l’àmbit de l’anàlisi enològic. Es tracta d’una tècnica ràpida, no destructiva, en la que no és necessari un pretractament de la mostra, més econòmica respecte metodologies tradicionals i sense gran necessitat de personal especialitzat. En l’anàlisi del vi proporciona excel·lents resultats en un gran nombre de paràmetres que permeten l’avaluació de la qualitat de mostos i vins. En el present treball s’ha dut a terme la posada apunt i validació de diferents determinacions mitjançant FTIR que actualment s’analitzen amb mètodes tradicionals.
Materia: Química
Idioma: cat
Áreas temáticas: Química Chemistry Química
Departamento: Química Analítica i Química Orgànica
Estudiante: Ramos Benaiges, Ariadna
Curso académico: 2020-2021
Título en diferentes idiomas: Desenvolupament i validació de nous mètodes d'anàlisi en vi mitjançant FTIR Development and validation of new methods of analysis in wine using FTIR Desenvolupamiento y validación de nuevos metodos de analisi en vino mediante FTIR
Fecha de la defensa del treball: 2021-07-07
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: vi,validació,FTIR wine, validation, FTIR vino, validación, FTIR
Confidencialidad: No
Título en la lengua original: Desenvolupament i validació de nous mètodes d'anàlisi en vi mitjançant FTIR
Director del proyecto: Guerini, Luca; Puxeu Vaqué, Miquel
Enseñanza(s): Química
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)