Creation date in repository: 2024-07-11
Abstract: Els coproductes agroalimentaris han sorgit com una font de compostos bioactius capaços de tractar la hipertensió, com els hidrolitzats de pèptids. Per tant, l'objectiu d'aquest estudi era obtenir un hidrolitzat proteic amb activitat inhibidora de l'enzim convertidor d'angiotensina (ACEi), que és un enzim implicat en el desenvolupament de la hipertensió. Es van provar seixanta hidrolitzats obtinguts d'un coproducte agrícola per a l'activitat de l'ACEi, seleccionant els hidrolitzats H10 i H60 per provar el seu efecte antihipertensiu en rates espontàniament hipertenses. Segons aquest estudi, es va trobar que l'hidrolitzat H60 tenia activitat antihipertensiva, el que el converteix en un compost prometedor per utilitzar-lo com a agent antihipertensiu.
Subject: Antihipertensius
Language: en
Subject areas: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
Department: Bioquímica i Biotecnologia
Student: Serrano López, Alejandro
Academic year: 2022-2023
Title in different languages: Desarrollo de hidrolizados proteicos antihipertensivos a partir de un coproducto vegetal Desenvolupament d'hidrolitzats proteics antihipertensius a partir d'un coproducte vegetal
Work's public defense date: 2023-06-22
Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Keywords: antihipertensión, péptidos bioactivos, hidrolizados de coproductos vegetales antihypertension, bioactive peptides, hydrolysates of vegetable co-products antihipertensió, pèptids bioactius, hidrolitzats de coproductes vegetals
Confidenciality: Si
Title in original language: Development of antihypertensive protein hydrolysates from a vegetable co-product
Project director: García Ruiz, Almudena
Education area(s): Bioquímica i Biologia Molecular
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)