Fecha de alta en el repositorio: 2024-07-11
Resumen: Els coproductes agroalimentaris han sorgit com una font de compostos bioactius capaços de tractar la hipertensió, com els hidrolitzats de pèptids. Per tant, l'objectiu d'aquest estudi era obtenir un hidrolitzat proteic amb activitat inhibidora de l'enzim convertidor d'angiotensina (ACEi), que és un enzim implicat en el desenvolupament de la hipertensió. Es van provar seixanta hidrolitzats obtinguts d'un coproducte agrícola per a l'activitat de l'ACEi, seleccionant els hidrolitzats H10 i H60 per provar el seu efecte antihipertensiu en rates espontàniament hipertenses. Segons aquest estudi, es va trobar que l'hidrolitzat H60 tenia activitat antihipertensiva, el que el converteix en un compost prometedor per utilitzar-lo com a agent antihipertensiu.
Materia: Antihipertensius
Idioma: en
Áreas temáticas: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
Estudiante: Serrano López, Alejandro
Curso académico: 2022-2023
Título en diferentes idiomas: Desarrollo de hidrolizados proteicos antihipertensivos a partir de un coproducto vegetal Desenvolupament d'hidrolitzats proteics antihipertensius a partir d'un coproducte vegetal
Fecha de la defensa del treball: 2023-06-22
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: antihipertensión, péptidos bioactivos, hidrolizados de coproductos vegetales antihypertension, bioactive peptides, hydrolysates of vegetable co-products antihipertensió, pèptids bioactius, hidrolitzats de coproductes vegetals
Confidencialidad: Si
Título en la lengua original: Development of antihypertensive protein hydrolysates from a vegetable co-product
Director del proyecto: García Ruiz, Almudena
Enseñanza(s): Bioquímica i Biologia Molecular
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)