Fecha de alta en el repositorio: 2021-09-22
Resumen: This literature review reviews the studies carried out on the effect of ultra-processed foods on the cardiovascular system. A specific analysis is made of some additives (glutamates, sweeteners, emulsifiers, sulfites), processing contaminants (acrylamide, acrolein), packaging contaminants (bisphenol A) and some characteristics of this type of food, such as high salt and fat content. Aquesta revisió bibliogràfica repassa els estudis realitzats sobre l'efecte dels aliments ultraprocessats en el sistema cardiovascular. Es fa una anàlisi específica d'alguns additius (glutamats, edulcorants, emulsionants, sulfits), contaminants de processament (acrilamida, acroleïna), contaminants d'envasos (bisfenol A) i algunes característiques d'aquest tipus d'aliments, com l'alt contingut en sal i greixos.
Materia: Indústries agroalimentàries
Idioma: en
Áreas temáticas: Indústries agroalimentàries Food and agricultural industries Industrias agroalimentarias
Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
Estudiante: Abascal Sabaté, Andrea
Curso académico: 2020-2021
Título en diferentes idiomas: Efecte del consum d'aliments ultraprocessats sobre el sistema cardiovascular Effect of ultra-processed food consumption on the cardiovascular system Efecto del consumo de alimentos ultraprocesados sobre el sistema cardiovascular
Fecha de la defensa del treball: 2021-06-28
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: malalties cardiovasculars, aliments ultraprocessats, additius cardiovascular disease, ultra-processed food, additives enfermedades cardiovasculares, alimentos ultraprocesados, aditivos
Confidencialidad: No
Título en la lengua original: Effect of ultra-processed food consumption on the cardiovascular system
Director del proyecto: Arola Ferrer, Lluís María
Enseñanza(s): Bioquímica i Biologia Molecular
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)