Fecha de alta en el repositorio: 2021-10-05
Resumen: L'objectiu d'aquest estudi ha estat desenvolupar i validar un mètode qualitatiu multivariant per a determinar l'adulteració en pastes d'anacards a partir de dades obtingudes per dues tècniques espectromètriques NIR i ATR i tècniques de classificació S’ha fet servir l’anàlisi exploratòria de dades (PCA) per estudiar quines serien les estratègies més útils per desenvolupar la tècnica de classificació. Hi destaca l’estudi de diferents pretractaments. S'ha desenvolupat un model SIMCA per cada tècnica infraroja. Tots dos s’han desenvolupat a partir d'una sola classe de mostres no adulterades. Els models s’han fet servir per predir la resta de mostres conegudes, tant adulterades com adulterades en un ampli rang de concentracions, per cadascun dels quatre fruits secs que s’han fet. El model ha estat validat crosvalidació i test set. El resultat ha sigut l’obtenció de dos models classificatoris amb una especificitat del 100%, una sensibilitat al voltant del 93% i una eficàcia aproximada del 95%.
Materia: Química
Idioma: cat
Áreas temáticas: Química Chemistry Química
Departamento: Química Analítica i Química Orgànica
Estudiante: Wells Llanos, Jair Alfonso
Curso académico: 2020-2021
Título en diferentes idiomas: Desenvolupament d'un mètode qualitatiu multivariant per la determinació d'adulterants en pastes d'anacards Development of a qualitative multivariant method for the determination of adulterants in cashew paste Desarrollo de un método cualitativo multivariante para la determinación de adulterantes en pastas de anacardos
Fecha de la defensa del treball: 2021-07-03
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: adulteració, determinació, multivariant adulteration, determination, multivariate adulteración, determinación, multivariante
Confidencialidad: No
Título en la lengua original: Desenvolupament d'un mètode qualitatiu multivariant per la determinació d'adulterants en pastes d'anacards
Director del proyecto: Callao Lasmarias, María Pilar
Enseñanza(s): Química
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)