Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Efecto de una suplementación con sofrito sobre marcadores del envejecimiento y daño en el DNA en un modelo de obesidad con ratas Zucker.

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:1173
    Autors:
    Hernández García, Marcela Mariel
  • Altres:

    Paraules clau: envelliment, obesitat, sofregit aging, obesity, sofrito envejecimiento, obesidad, sofrito
    Títol en diferents idiomes: Efecte d'una suplementació amb sofregit sobre els marcadors del envelliment i el dany en el DNA en un model d'obesitat amb ratas Zucker Effect of a sofrito supplementation on aging markers and DNA damage in an obesity model with Zucker rats. Efecto de una suplementación con sofrito sobre marcadores del envejecimiento y daño en el DNA en un modelo de obesidad con ratas Zucker.
    Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Confidencialitat: No
    Curs acadèmic: 2021-2022
    Estudiant: Hernández García, Marcela Mariel
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2022-06-20
    Director del projecte: Relat Pardo, Joana
    Resum: El sofrito, una salsa característica de la cocina mediterránea, rica en compuestos bioactivos con efecto antioxidante y antiinflamatorio, podría tener un impacto beneficioso en el envejecimiento. El objetivo fue evaluar el efecto de una suplementación con sofrito en marcadores del envejecimiento y daño oxidativo del DNA en un modelo de obesidad con ratas Zucker. El sofrito aumentó el daño del DNA y la expresión hepática de p53 en las ratas obesas. Se requieren más estudios que permitan dilucidar cómo el sofrito podría modular los procesos relacionados con el envejecimiento. El sofregit, una salsa característica de la cuina mediterrània, rica en compostos bioactius amb efecte antioxidant i antiinflamatori, podria tenir un impacte beneficiós a l'envelliment. L'objectiu va ser avaluar l'efecte d'una suplementació amb sofregit a marcadors de l'envelliment i el dany oxidatiu del DNA en un model d'obesitat amb rates Zucker. El sofregit va augmentar el dany del DNA i l'expressió hepàtica de p53 a les rates obeses. Es requereixen més estudis que permetin dilucidar com el sofregit podria modular els processos relacionats amb l'envelliment.
    Matèria: obesitat
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: spa
    Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
    Títol en la llengua original: Efecto de una suplementación con sofrito sobre marcadores del envejecimiento y daño en el DNA en un modelo de obesidad con ratas Zucker.
    Data d'alta al repositori: 2022-11-17
  • Paraules clau:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    obesitat
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar