Treballs Fi de Màster> Ciències Mèdiques Bàsiques

Dieta en Enfermedad de Gaucher, a propósito de un Caso Clínico

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:1282
    Autors:
    Gay Sentís, Gisela
  • Altres:

    Paraules clau: gaucher, malaltia metabòlica, nutrició gaucher, metabolic disease, nutrition gaucher, enfermedad metabólica, nutrición
    Títol en diferents idiomes: Dieta en la Malaltia de Gaucher, a propòsit d'un Cas Clínic Diet in Gaucher Disease, a Clinical Case Dieta en Enfermedad de Gaucher, a propósito de un Caso Clínico
    Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Confidencialitat: No
    Curs acadèmic: 2021-2022
    Codirector del treball: 39931054H; 78895458F
    Estudiant: Gay Sentís, Gisela
    Aprenentatge Servei: NO
    Departament: Ciències Mèdiques Bàsiques
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/closedAccess
    Data de la defensa del treball: 2021-02-01
    Director del projecte: Rodríguez Borjabad, Cèlia; Ibarretxe Gerediaga, Daiana
    Resum: La malaltia de Gaucher (EG) és una malaltia rara que provoca l'acúmul de glucocerebrós en les cèl·lules del sistema fagocítico mononuclear. S'ha demostrat que les malalties lisosomales, son sensibles a variacions en l'alimentació i a l'estil de vida. L'objectiu d'aquest cas clínic consisteix a revisar el cas d'un pacient de 26 anys amb EG de tipus 1 que va refredar un augment de pes i elaborar unes recomanacions nutricionals. L'abordatge nutricional per al pacient va concloure en una dieta hipocalòrica i equilibrada, baixa en carbohidrats d'absorció ràpida i descàrrega, controlada en grasses saturades. La enfermedad de Gaucher (EG) es una enfermedad rara que provoca el acúmulo de glucocerebrósido en las células del sistema fagocítico mononuclear. Se ha demostrado que las enfermedades lisosomales, son sensibles a variaciones en la alimentación y al estilo de vida. El objetivo de este caso clínico consiste en revisar el caso de una paciente de 26 años con EG de tipo 1 que refirió un aumento de peso y elaborar unas recomendaciones nutricionales. El abordaje nutricional para la paciente concluyó en una dieta hipocalórica y equilibrada, baja en carbohidratos de rápida absorción y disacáridos, controlada en grasas saturadas.
    Matèria: Gaucher, Malaltia de
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: spa
    Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
    Títol en la llengua original: Dieta en Enfermedad de Gaucher, a propósito de un Caso Clínico
    Data d'alta al repositori: 2023-02-20
  • Paraules clau:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Gaucher, Malaltia de
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar