Paraules clau: cronotipo, 6-sulfatoximelatonina, Dieta Mediterránea, ingesta dietética chronotype, 6-sulfatoxymelatonin, Mediterranean Diet, dietary intake cronotip, 6-sulfatoximelatonina, Dieta Mediterránia, ingest dietètica
Títol en diferents idiomes: El cronotip influeix en la qualitat de la dieta i en els nivells de 6-sulfatoximelatonina en adults joves sans: un estudi pilot Chronotype influences diet quality and 6-sulfatoxymelatonin levels in healthy young adults: a pilot study. El cronotipo influye en la calidad de la dieta y en los niveles de la 6-sulfatoximelatonina en adultos jóvenes sanos: un estudio piloto
Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Confidencialitat: No
Curs acadèmic: 2021-2022
Estudiant: Diez Hernández, María
Aprenentatge Servei: NO
Departament: Bioquímica i Biotecnologia
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Data de la defensa del treball: 2022-09-12
Director del projecte: Zerón Rugerio, María Fernanda
Resum: Els individus presentem diferències individuals que depenen del cronotip. El nostre objectiu és estudiar la influència del cronotip en les concentracions de 6-sulfatoximelatonina (6-SMT), paràmetres del son i qualitat i composició de la dieta en adults joves. Es va realitzar un estudi quasi-experimental que va mostrar que els matutins presenten majors nivells de 6-SMT de 20.00-23.00, millor qualitat de la dieta, i menys jet-lag social, comparat amb els vespertins. A més, el consum de peix i marisc, i mantegues i margarines es va associar amb els nivells de 6-SMT. De manera que el cronotip influeix en la qualitat de la dieta i els nivells de 6-SMT en adults joves. Los individuos presentamos diferencias individuales que dependen del cronotipo. Nuestro objetivo es estudiar la influencia del cronotipo en las concentraciones de 6-sulfatoximelatonina (6-SMT), parámetros del sueño y calidad y composición de la dieta en adultos jóvenes. Se realizó un estudio cuasi-experimental que mostró que los matutinos presentan mayores niveles de 6-SMT de 20:00-23:00, mejor calidad de la dieta, y menos jet-lag social, comparado con los vespertinos. Además, el consumo de pescados y mariscos, y mantequillas y margarinas se asoció con los niveles de 6-SMT. De manera que el cronotipo influye en la calidad de la dieta y en los niveles de 6-SMT en adultos jóvenes.
Matèria: Cronobiologia
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: spa
Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
Títol en la llengua original: El cronotipo influye en la calidad de la dieta y en los niveles de la 6-sulfatoximelatonina en adultos jóvenes sanos: un estudio piloto
Data d'alta al repositori: 2023-03-06