Treballs Fi de Màster> Química Analítica i Química Orgànica

Germinados de legumbres como ingrediente activo de complementos alimenticios para la intolerancia a la histamina

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:1367
  • Autors:

    Iduriaga Platero, Irache
  • Altres:

    Paraules clau: enzim diamino oxidasa (DAO), intolerància a la histamina, UHPLC-FL, brots de llegums, complement alimetari, abordatge dietètic diamine oxidase enzyme (DAO), histamine intolerance, UHPLC-FL, legumes sprouts, dietary supplement, dietary approach enzima diamino oxidasa (DAO), Intolerancia a la histamina, UHPLC-FL, brotes de legumbres, complemento alimenticio, abordaje dietético
    Títol en diferents idiomes: Brots de llegumes com a ingredient actiu de complements alimentaris per a la intolerància a la histamina Legumes sprouts as active ingredients of dietaries complements for histamine intolerance Germinados de legumbres como ingrediente activo de complementos alimenticios para la intolerancia a la histamina
    Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Confidencialitat: Si
    Curs acadèmic: 2021-2022
    Estudiant: Iduriaga Platero, Irache
    Aprenentatge Servei: NO
    Departament: Química Analítica i Química Orgànica
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2022-06-20
    Director del projecte: Comas Basté, Oriol
    Resum: La intolerància a la histamina és un trastorn a l'homeòstasi de la histamina a causa d'un dèficit en l'activitat de l'enzim DAO a nivell. L'acumulació d'aquesta amina en plasma provoca una gran varietat de símptomes inespecífics. El tractament recomanat per a aquests pacients és el seguiment d‟una dieta baixa en histamina acompanyat de la suplementació oral d‟enzim DAO exògena d‟origen animal. Els germinats d'alguns llegums comestibles han mostrat ser bones fonts d'enzim DAO exògena, i s'han postulat com a possibles ingredients actius de complements alimentaris per a l'abordatge dietètic d'aquesta intolerància. Objectiu: estudiar la influència de diferents factors del procés de germinació a l'activitat enzimàtica DAO dels germinats de llegums. Material i mètodes: les espècies de llegums seleccionats van ser: cigró (Cicer Arietinum L.), pèsol (Pisum Sativum L.), llentia (Lens Culinaris Medik.) i soja (Glycine max) La intolerancia a la histamina es un trastorno en la homeostasis de la histamina debido a un déficit en la actividad de la enzima DAO a nivel. La acumulación de esta amina en plasma provoca una gran variedad de síntomas inespecíficos. El tratamiento recomendado para estos pacientes es el seguimiento de una dieta baja en histamina acompañado de la suplementación oral de enzima DAO exógena de origen animal. Los germinados de algunas legumbres comestibles han mostrado ser buenas fuentes de enzima DAO exógena, postulándose como posibles ingredientes activos de complementos alimenticios para el abordaje dietético de esta intolerancia. Objetivo: estudiar la influencia de diferentes factores del proceso de germinación en la actividad enzimática DAO de los germinados de legumbres. Material y métodos: las especies de legumbres seleccionadas fueron: garbanzo (Cicer Arietinum L.), guisante (Pisum Sativum L.), lenteja (Lens Culinaris Medik.) y soja (Glycine max)
    Matèria: Histamina
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: spa
    Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
    Títol en la llengua original: Germinados de legumbres como ingrediente activo de complementos alimenticios para la intolerancia a la histamina
    Data d'alta al repositori: 2023-06-08
  • Paraules clau:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Histamina
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar