Paraules clau: sofregit, obesitat, envelliment sofrito, obesity, ageing sofrito, obesidad, envejecimiento
Títol en diferents idiomes: Efecte de l'consum regular de sofregit en l'expressió de gens relacionats amb l'envelliment i el metabolisme en rates Zucker obeses Effect of regular consumption of sofrito on the expression of genes related to ageing and metabolism in obese Zucker rats Efecto del consumo regular de sofrito en la expresión de genes relacionados con el envejecimiento y el metabolismo en ratas Zucker obesas
Àrees temàtiques: Bioquímica i biotecnologia Biochemistry and biotechnology Bioquímica y biotecnología
Confidencialitat: No
Curs acadèmic: 2020-2021
Estudiant: Comesaña Pino, Daniela
Aprenentatge Servei: NO
Departament: Bioquímica i Biotecnologia
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Data de la defensa del treball: 2021-09-13
Director del projecte: Relat Pardo, Joana
Resum: El sofregit conté diversos compostos bioactius potencialment protectors contra l'envelliment cel·lular. Aquest estudi va analitzar els efectes del consum regular de sofregit sobre l‟expressió de gens relacionats amb l‟envelliment i el metabolisme en rates obeses. Rates Zucker mascle primes i obeses van ser alimentades 8 setmanes amb una dieta control suplementada o no amb sofregit i després van ser sacrificades. Posteriorment es va mesurar l'expressió hepàtica relativa dels gens TERC, TERT, PRDX1 i PGC-1α. La ingesta de sofregit va incrementar significativament els nivells dexpressió de TERC i va tendir a modificar lexpressió dels altres gens en rates obeses. El sofrito contiene diversos compuestos bioactivos potencialmente protectores contra el envejecimiento celular. Este estudio analizó los efectos del consumo regular de sofrito sobre la expresión de genes relacionados con el envejecimiento y el metabolismo en ratas obesas. Ratas Zucker macho delgadas y obesas fueron alimentadas 8 semanas con una dieta control suplementada o no con sofrito y luego fueron sacrificadas. Posteriormente, se midió la expresión hepática relativa de los genes TERC, TERT, PRDX1 y PGC-1α. La ingesta de sofrito incrementó significativamente los niveles de expresión de TERC y tendió a modificar la expresión de los demás genes en ratas obesas.
Matèria: Obesitat
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: spa
Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
Títol en la llengua original: Efecto del consumo regular de sofrito en la expresión de genes relacionados con el envejecimiento y el metabolismo en ratas Zucker obesas
Data d'alta al repositori: 2023-07-11