Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Efecto de las manoproteínas de levadura en la respuesta a estrés de oenococcus oeni

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:1533
    Autors:
    Mejias Fernández, Iratxe
  • Altres:

    Paraules clau: Manoproteïna, Oenococcus oeni, resposta a estrés Manoprotein, Oenococcus oeni, stress response Manoproteína, Oenococcus oeni, respuesta a estrés
    Títol en diferents idiomes: Efecte de les manoproteïnes de llevat en la resposta a estrés d' oenococcus oeni Effect of yeast mannoproteins on oenococcus oeni stress response
    Àrees temàtiques: Enologia Enology Enología
    Confidencialitat: No
    Curs acadèmic: 2022-2023
    Estudiant: Mejias Fernández, Iratxe
    Aprenentatge Servei: No
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2023-06-21
    Director del projecte: Reguant Miranda, Cristina
    Resum: Se determinó el efecto que tiene la adición de un extracto de manoproteína comercial sobre la viabilidad de dos cepas de O. oenio cuando está bajo condiciones de estrés. Para ello, se realizó un estudio de viabilidad después de someter los crecimientos a estrés de pH, etanol y baja temperatura además de analizar el contenido de mansa final y la expresión de genes de transporte de carbohidratos y respuesta a estrés . We determined the effect of the addition of a commercial mannoprotein extract on the viability of two strains of O. oeni when under stressful conditions. To do this, a viability study was performed after subjecting the growths to pH, ethanol and low temperature stress in addition to analyzing the final starch content and the expression of carbohydrate transport and stress response genes . Es va determinar l'efecte que té l'addició d'un extracte de manoproteïna comercial sobre la viabilitat de dos ceps d'O. oeni quan està sota condicions d'estrès. Per fer-ho, es va realitzar un estudi de viabilitat després de sotmetre els creixements a estrès de pH, etanol i baixa temperatura a més d'analitzar el contingut de mansa final i l'expressió de gens de transport de carbohidrats i resposta a estrès.
    Matèria: Llevats
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: spa
    Ensenyament(s): Begudes Fermentades
    Títol en la llengua original: Efecto de las manoproteínas de levadura en la respuesta a estrés de oenococcus oeni
    Data d'alta al repositori: 2024-02-21
  • Paraules clau:

    Enologia
    Enology
    Enología
    Llevats
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar