Paraules clau: raïm negre, canvi climàtic, maduresa tecnològica, maduresa fenòlica, maduresa aromàtica, Garnatxa negra i Cabernet sauvignon. red grape, climate change, maturity technological, maturity phenolic, maturity aromatic, Garnatxa negra and Cabernet sauvignon. Uva tinta, canvio climático, madurez tecnológica, madurex fenólica, madurez aromática, Garnatxa tinta y Cabernet Sauvignon
Títol en diferents idiomes: Study of technological, phenolic and aromatic maturity in Garnatxa negra and Cabernet Sauvignon varieties Estudio de la madurez tecnológica, fenólica i aromática en las variedades de Garnatxa negra y Cabernet sauvignon
Àrees temàtiques: Enologia Enology Enología
Confidencialitat: No
Curs acadèmic: 2022-2023
Estudiant: Vera i Valls, Núria
Aprenentatge Servei: No
Departament: Bioquímica i Biotecnologia
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Data de la defensa del treball: 2023-06-19
Director del projecte: Mestres Solé, Montserrat
Resum: L'estudi va avaluar la maduresa del raïm Cabernet Sauvignon i Garnatxa Negra per a la producció de vi. Les condicions climàtiques adverses, com les onades de calor i la poca precipitació, van causar una maduració precoç i una disminució del rendiment de les vinyes. Es van observar tendències en els paràmetres de maduresa tecnològica, fenòlica i aromàtica del raïm. Les pluges i la congelació de mostres van afectar alguns paràmetres, especialment en la Garnatxa Negra. L'anàlisi dels compostos volàtils va permetre una caracterització més precisa de l'estat de maduració del raïm. Aquest estudi destaca la importància de les condicions climàtiques en la producció de vi. The study evaluated the ripeness of Cabernet Sauvignon and Grenache Negra grapes for wine production. Adverse weather conditions, such as heat waves and low rainfall, caused early ripening and a decrease in the yield of the vines. Trends were observed in the technological, phenolic and aromatic maturity parameters of the grapes. The rains and the freezing of samples affected some parameters, especially in Garnatxa Negra. The analysis of the volatile compounds allowed a more precise characterization of the ripening state of the grapes. This study highlights the importance of climatic conditions in wine production.
Matèria: Vi
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: cat
Ensenyament(s): Begudes Fermentades
Títol en la llengua original: Estudi de la maduresa tecnòlogica, fenòlica i aromàtica en les varietats de Garnatxa negra i Cabernet sauvignon
Data d'alta al repositori: 2024-02-21