Paraules clau: Obesitat sarcopènica, suplements proteics, cirurgia bariatrica Sarcopenic obesity, protein supplements, bariatric surgery Obesidad sarcopénica, suplementos proteicos, cirugía bariatrica
Títol en diferents idiomes: Comparativa de suplements proteics i els seus efectes en l'obesitat sarcopènica després de cirurgia bariàtrica Comparison of protein supplements and their effects on sarcopenic obesity after bariatric surgery
Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Confidencialitat: No
Curs acadèmic: 2022-2023
Codirector del treball: Fernández López, José Antonio
Estudiant: Gastelum Varela, Graciela
Aprenentatge Servei: No
Departament: Medicina i Cirurgia
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Data de la defensa del treball: 2023-09-12
Director del projecte: Ciudin Mihai, Andreea
Resum: L'objectiu principal d'aquest estudi és avaluar l'impacte dels diferents tipus de suplementació proteica a la massa magra dels pacients amb obesitat sotmesos a CB. Estudi prospectiu, d'intervenció, incloent-hi 60 pacients, dividits en 3 grups equiparats per edat, gènere i IMC previ a la CB. Un grup va rebre suplementació proteica a força de proteïnes complexes, un altre grup amb HMB i un altre grup a base de pèptids. Els pacients que van consumir la proteïna peptídica van tenir més pèrdua de pes, encara que el percentatge de pèrdua de massa magra amb relació al pes total perdut va ser significativament menor. The main objective of this study is to evaluate the impact of different types of protein supplementation on the lean mass of obese patients undergoing BC. Prospective, intervention study, including 60 patients, divided into 3 groups matched by age, gender and BMI prior to CB. One group received protein supplementation based on complex proteins, another group with HMB and another group based on peptides. Patients who consumed the peptide protein had greater weight loss, although the percentage of lean mass loss in relation to total weight lost was significantly lower. El objetivo principal de este estudio es evaluar el impacto de los diferentes tipos de suplementación proteica en la masa magra de los pacientes con obesidad sometidos a CB. Estudio prospectivo, de intervención, incluyendo a 60 pacientes, divididos en 3 grupos equiparados por edad, género e IMC previo a la CB. Un grupo recibió suplementación proteica a base de proteínas complejas, otro grupo con HMB y otro grupo a base de péptidos. Los pacientes que consumieron la proteína peptídica tuvieron una mayor pérdida de peso, aunque el porcentaje de pérdida de masa magra con relación al peso total perdido fue significativamente menor.
Matèria: Nutrició
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: spa
Ensenyament(s): Nutrició i Metabolisme
Títol en la llengua original: Comparativa de suplementos proteicos y sus efectos en la obesidad sarcopénica tras cirugía bariátrica
Data d'alta al repositori: 2024-04-24